LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako sam producirao glazbeni spot: Bolero – Marka Končurata


Kako je išao tijek snimanja spota i intervju pogledajte u novom vlogu, a spot pogledajte ispod.

Tko je Marko Končurat?

Evo novog projekta na kojem sam dosta radio i jednog potpuno novog iskoraka u kreativnom smislu. Radi se o projektu u suradnji s Markom Končuratom i to o snimanju glazbenog spota za njegovu prvu pjesmu – Bolero.

Zanimljivost je ta što je Marko već 13 godina u stomatologiji te se i dalje planira baviti time, no osjetio je kreativnu potrebu da napravi nešto poput ove pjesme. Marko je kupio gitaru, naučio svirati, napisao tekst i glazbu za pjesmu, snimio pjesmu te smo nakon toga snimili skupa spot, a sve se to događalo u periodu manjem od šest mjeseci. Marko se bavio glazbom u prošlosti tj. ima već neku pozadinu od prije te kaže:
Čudne li priče, ja sam se nakon što sam upisao fakultet isključivo bavio stomatologijom. To je bila moja prva ljubav što se struke tiče i obrazovanja, ali negdje kroz cijeli život mi se uplitala muzika. Nije to nikad bilo ništa ozbiljno ni profesionalno do jednog momenta kada sam postao članom sada već kultne grupe Putokazi iz Rijeke. Imao sam 16 ili 17 godina i bio sam član jedno 2 godine i nešto više. Morao sam prestati kada sam upisao fakultet jer mi više nije bilo izvedivo kombinirati svoje obaveze prema Putokazima i svoje obaveze prema fakultetu.
Marko je doživio određenu potrebu u sebi te je prepoznao da se stvarno nakon svega želi ponovno vratiti glazbi bez obzira što se radi o hobiju. Marko kaže da mu se trenutak jednostavno dogodio kada je kupio gitaru. Braća mu godinama već sviraju pa je htio i on nešto naučiti.
Ja sam kupio gitaru da sam sebe zabavim u tom muzičkom smislu i da naučim svirati. Tada nisam znao da mogu stvoriti nešto i kako su se počeli slagati akordi tj. zvuk gitare koji sam stvarao me navodio na nekakvu emociju koju sam želio zabilježiti, a samim time i uglazbiti.

Pjesma s pričom

Ono što je meni bilo super kod Markove pjesme je to što pjesma ima priču i zaokružena je. Svidjela mi se ideja o kreativnom smjeru bez obzira na struku u kojoj Marko izvrsno radi.
Sve je krenulo od same riječi Bolero i stila te glazbe. Ta me pjesma vratila u djetinjstvo i nešto što sam proživio i riječi su se same slagale. Jednostavno sam pisao i stih je došao za stihom!
Pjesma je osjećajna i ima u pozadini ljubavnu priču koja je popračena takvim spotom. Spot je iz tog razloga napravljen jako kontrastno crno-bijelom tehnikom kako bi dočarao atmosferu i melankoličnost koja se događa između protagonista u spotu. Glumci u spotu su Marko Končurat i voditeljica Ana Radišić koji su nakon ljubavnih okršaja odlučili otići svatko svojim putem, ali im se putevi ponovno susreću u nekom dijelu njihovih života. Kulisa je grad Zagreb, koji je poput trećeg lika odigrao važnu ulogu u ovoj ljubavnoj priči. Za šminku je zaslužan TB make UP studio, podršku su pružili Marin Raos i Marko Gregurić, behind the scenes fotografije je radila Luana Racan  dok sam ja bio zadužen za snimanje i režiju spota.
Tekst i glazbu napisao je sam Marko Končurat dok je Hrvoje Prskalo aranžer i producent pjesme. Pjesmu koja je snimana u studiju Zg zvuk izdaje diskografska kuća Croatia Records, a na instrumentima su: Marko First (violina, viola) , Mihael Kurjančić (klavir), Zvonimir Radišić (gitara) i Hrvoje Prskalo (bas gitara, gitara).
Evo kako nam je bilo na snimanju! 🙂
https://www.instagram.com/p/BgPBuNMDSYL/?taken-by=anaradisicU nastavku pogledajte spot za pjesmu Boleru i uživajte u njenim lakim notama. 🙂

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)