LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Prvi YouTube video: Kako sam uz pomoć svoje digitalne karijere postao sretan

Našao sam jednu definiciju koja kaže kako je sreća mentalno ili emocionalno stanje dobrobiti koje se može definirati između ostalog pozitivnim ili ugodnim emocijama koje se kreću od zadovoljstva do intenzivne radosti. Većina millenialsa danas traži upravo to — sreću i viši smisao u onom što radi, a ako i vi želite biti sretni morate preuzeti odgovornost za sve što vam se u životu događa. Sreća, moj poduzetniči put, lifestyle poslovanje pa i savjeti oko pokretanja svog posla su neke od tema o kojima pričam u prvom videu na svom YouTube kanalu.

Na kanalu ću se baviti savjetima o poslovanju, digitalnim komunikacijama i ostalim temama koje me usrećuju. Ako mislite da bi nekom ovaj video mogao biti koristan podijelite ga, a ako imate neke komentare ili teme koje želite da obradim — javite mi. 🙂
Evo još malo sadržaja kojeg se dotičem u videu…

Odgovornost kao jedan od glavnih principa poslovanja i života

Odgovornost je jedan od glavnih principa koji sam počeo primjenjivati u životu i poslu. Nitko nije odgovaran za moje zadovoljstvo, niti moj klijent, niti suradnici, već samo ja. Ja sam taj koji mora nešto promijeniti ako nisam zadovoljan, kako bi dobio nešto drugačije. Kada sam odlučio uzeti odgovornost za svoj posao u svoje ruke, stvari su se počele kretati isključivo u pozitivnom smjeru.

Lifestyle poslovanje je jedino održivo poslovanje

Lifestyle poslovanje je tip poslovanja u kojem znamo kakav životni stil želimo imati i radimo posao koji nam to omogućava. Naravno, ne zanemarujemo poslovni dio jer je on jako bitan, ali razmišljamo o tome kako će posao utjecati na naš životni stil. Kada sam se napokon odlučio za takav korak, prva stvar koju sam napravio je pokretanje ovog bloga i pisanje uvodne priče pod nazivom Zašto bi više pozornosti trebali pridavati održivom lifestyle businessu, a manje startupima? Pročitajte je na linku.

Nikad nije kasno za pokretanje svog posla

Iako me to često znaju pitati, nije mi žao što nisam ranije pokrenuo svoj posao. Sva iskustva koja sam skupio kroz prethodne poslove daju mi puno veću osnovu za ono što danas radim. Sve se događa u pravo vrijeme, pa tako i ova velika odluka.

Tržište rada je u sve većoj potrazi za digitalcima

Najveći problem danas je što je na tržištu rada veća potražnja za digitalcima od ponude. Poslodavci me konstantno traže preporuke za nekog digitalca, bilo juniora ili seniora, ali istovremeno ti isti poslodavci nisu spremni otići korak dalje i imati razumijevanja za to kako taj kadar želi raditi.
Fleksibilnost ne znači da zaposlenici mogu doći između 8 i 10 ujutro na posao u ured i potom tamo provesti 8 sati. Fleksibilnost znači da ljudima omogućite da odrade posao kako to žele, ali da vam na kraju dana isporuče rezultat te da su odgovorni za njega.

Digitalno nomadstvo i produktivnost

Otkad radim kao digitalni nomad (kako nas Netokracija voli nazivati), razina produktivnosti mi se višestruko povećala i snažno vjerujem kako je to sadašnjost poslovanja, a ne budućnost. Na kanalu ću pokriti i temu posvećenu samo ovom dijelu poslovanja i alatima koji mi omogućuju da radim na taj način.

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)