LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Promjena

Ljudi se teško odlučuju na promjenu jer su u strahu da svojim korakom ne naprave još gore. Svjesni su da nešto nije kako treba u njihovim životima te da se ne osjećaju ispunjeno kako bi htjeli osjećati, ali ipak neće napraviti korak prema promjeni zbog straha od nepoznatog. Snimio sam vam novi video o promjeni i suočavanju s novim situacijama tako da pogledajte ga, lajkajte te se pretplatite na moj kanal za još više sličnog sadržaja.

Kako napraviti korak prema promjeni?

Ponekad iako je situacija toliko nepodnošljiva i željeli bi napraviti bilo kakav korak prema boljem, smo i dalje spremni trpjeti da ne bi potencijalno bilo još gore. Oslanjanje na osjećaj straha neće nas nikad potaknuti da budemo bolji i snažniji. Svaka odluka na promjenu u životu i napravljen korak čini nas snažnijima i spremnijima na neke nove buduće neočekivane situacije s kojima se moramo suočiti. Počnite korak po korak analizirati stvari koje vas sputavaju. Prvi korak je da uzmete papir i olovku i zapišete stvari koje bi voljeli promjeniti te što je najgore što bi se moglo dogoditi vašom odlukom na promjenu. Kada to spoznate bit će vam jasno da zapravo stvari nisu toliko strašne kako vam se potencijalno čine.
Promjena nas najčešće podsjeća na gusjenicu koja se razvila u prekrasnog leptira.
Butterfly Flapping GIF by Living Stills - Find & Share on GIPHY

Svaka promjena ima svoje gubitke i dobitke

Ako vaganjem vidimo da je gubitak ipak veći od dobitka što onda napraviti? Ako se radi o odluci u životu koja će vas napraviti sretnima, nemojte se bojati početnog gubitka, jer će vam se možda dugoročno sve isplatiti. Zamislite da ste direktor ogromne tvrtke i zarađujete jako puno novaca vašim poslovanjem, ali ipak vam nešto nedostaje u životu. Ne osjećate se možda dobro niti kada završite s poslom i dođete doma gdje vas dočekuje obitelj koja vas više ne voli kao prije jer ne provodite dovoljno vremena s njima. Možda zapravo vaša sreća ne leži u novcu i “uspješnoj” karijeri kako ste mislili. Morate sami razmisliti koji je vaš glavni cilj koji želite postići u životu.
https://giphy.com/gifs/film-happy-feet-2-bp0ETxLT8qfE4

Oslobodite se straha

Umjesto da se bojite nepoznatog jer ne znate kako će biti nakon toga, radije djelujte i krenite u promjenu! Što više stavljate pod tepih svoje nezadovoljstvo, to je veća opasnost da će kao vulkan eruptirati jednog dana te ćete si tada napraviti više štete nego koristi. Ako imate problema sa strahom od promjene, krenite s malim koracima svakodnevno. Vidjet ćete da će svakim danom biti sve bolje i da će se vaša odluka da napravite nešto bolje isplatiti!

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)