LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

2024. najbolja godina do sad: Vodič za postavljanje ciljeva i planiranje godine

Znam da ste navikli da već sada tradicionalno svake godine u prosincu predstavim vodič za planiranje iduće, najbolje godine do sad. Ove godine to se nije dogodilo po planu. Svi imamo trenutke kada nas obaveze preplave i kada moramo poredati prioritete i ja sam upravo doživio jedan takav kraj godine koja je stvarno završila fenomenalno. Bio je to fantastičan mjesec pun putovanja i novih iskustava – proputovao sam cijelu Europu, uključujući posjet Bruxellesu na poziv Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Strasbourg na poziv Europskog parlamenta na koji sam jako ponosan. Svaki trenutak tog mjeseca bio je dragocjen i to me je naučilo važnoj lekciji: prilagodljivost je ključna. Stoga, odlučio sam da nećemo dopustiti da nam siječanj bude prepreka, već započinjemo planiranje ove najbolje godine do sad u veljači.

Čitao sam Psychology Today koji kaže kako baš veljača može biti idealno vrijeme za resetiranje i osmišljavanje realističnijih i održivijih planova i ciljeva. Ovo savršeno odražava našu situaciju. Potom sam se sjetio sam nečega što je dodatno potvrdilo ovu odluku. Lunarna nova godina i kineski Proljetni festival započinju u veljači, što samo pojačava osjećaj novog početka i obnove. To mi je bila potvrda da smo na pravom putu, što je zapravo primjer pozitivne pristranosti koju svi trebamo u našim akcijama – tražiti razloge koji će nas motivirati da krenemo naprijed, a ne izlike.

Ako leptir zamahne krilima u Pekingu to može posljedično uzrokovati uragan na Floridi. Svaki naš čin, ma koliko se beznačajan činio, ima svoje posljedice.

Sve ovo me podsjetilo na koncept butterfly efekta koji teoretizira da ako leptir zamahne krilima u Pekingu to može posljedično uzrokovati uragan na Floridi. Svaki naš čin, ma koliko se beznačajan činio, ima svoje posljedice. Znači da nisam jednog dana na fakultetu otišao na običnu kavu, ne bih usput vidio knjigu o digitalnom nomadstvu, ne bih imao ideju da postanem digitalni nomad, snimam sadržaj o tome i živim životom koji danas živim.

Zatim mi je jedan događaji iz siječnja dao novu perspektivu. Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci sam sudjelovao na panelu i iz publike je komentirao dečko koji planira pokrenuti vlastitu tvrtku. 

Podijelio je kako mu je upravo planer Najbolja godina do sad pomogao u pozitivnim radnim navikama i postizanju ciljeva, a pošto tada još nije bilo vodiča rekao je – bez brige imam backup i pokazao crni rokovnik na koji je napisao 2024. najbolja godina do sad.

Njegov komentar bio je za mene nevjerojatan trenutak zahvalnosti i potvrde svega što radim ako da bih mu se i ovim putem htio zahvaliti na tom.

Kroz ovaj vodič sam pripremio alate koji vam mogu pomoći u tome, a inspiraciju kako sam radim na tome da mi 2024. bude najbolja godina do sada ću dijeliti cijelu godinu u obliku kratkih TikTok, YouTube i Instagram reels videa.

Naravno, pozivam vas da skupa krenemo u ovu content priču. Javna objava će i vama dati dozu ozbiljnosti da ovo planiranje ne ostane samo prazno slovo na papiru, a inspiraciju možete naći u reality show vježbi. Na to nemojte razmišljati kao na neke značajne objave, razmišljajte o tome kao o WhatsApp grupi u kojoj jednostavno snimite video i dijelite što se događa kako bi vas ostatak zajednice ohrabrio i kako bi vaša priča potencijalno nekog inspirirala. Prošla su vremena pretjeranog uređivanja za video, smišljanja scenarija i pompe. Danas živimo sirovo, iskreno, otvoreno i baš to je snaga koju nam nitko ne može oduzeti.

Kada napravite planiranje svog života i krenete vjerovati u svoj osobni brend koji ste postavili, krenut ćete se tako i ponašati, to će postati vaš identitet i uz konzistenciju će neizbježno doći i rezultati. Postat ćete vlastita priča o uspjehu. 
Ja sam toliko uzbuđen zbog 2024., svega što nas čeka i onog što ćemo napraviti da ne mogu dočekati trenutak da stisnem gas i ujurim u nevjerojatno uspješnu eru koja nas sve čeka.

Vidimo se,
Tomislav


P.S. Ako ti se vodič sviđa, podijeli ga nekom koga će također inspirirati ili podijeli svoje iskustvo na TikToku uz @pancirov ili Instagramu uz @tomislavpancirov i hashtagom #2024NajboljaGodinaDoSad

Na linku ispod možete preuzeti cijeli vodič od 63 stranice. Teme su podijeljenje u 3 cjeline – PRIPREMA, PLANIRANJE I ORGANIZACIJA te finalno AKCIJA jer bez akcije, sigurno nećete postići da vam ovo bude super godina.

Na YouTube kanalu imaš playlistu s nazivom projekta i tamo možeš naći 31 video s opisima svih zadataka s 20 inspirativnih gostiju. 2021. godine sam napravio ova videa i te vježbe su ostale iste. Za dodane vježbe iz ovogodišnjeg vodiča ti ne treba video uputa, jako su jednostavne.

PREUZIMANJE

Cijeli novi PDF vodič s vježbama na 63 stranice preuzmite preuzmite besplatno na: PDF – 2024. najbolja godina do sad

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)