LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako izgleda vaš idealan dan – vježba

Kako izgleda vaš idealan dan? Razmišljao sam da je zanimljivo kako volimo gledati što drugi ljudi na YouTubeu rade, odnosno volimo gledati kako izgleda cijeli dan onoga tko nas zanima, neke poznate osobe, ali rijetko razmišljamo o tome kakav je naš idealan dan.
Ova vježba koju sam pronašao kod Lewisa Howesa pomoći će vam da o tome strukturirano razmislite.

Prvi dio: opišite idealan dan

Što mi to želimo postići u našem idealnom danu, što želimo doživjeti i kako to sve skupa izgleda?
Ova vježba vam može pomoći upravo za to. Prvi dio vježbe je opisni dio. U njemu ćete opisati kako bi izgledao vaš idealan dan tako da definirate primjerice:
• Kada se budite?
• S kim se budite?
• Kako se osjećate kada ste se probudili?
• Što su prve stvari koje radite kad se probudite?
• Što imate zadano kroz dan?
• Što stvarate? Što vas ispunjava?
• Koje su aktivnosti koje morate odraditi da bi postigli željenu viziju?
• Ako je to vaš idealan dan, što se događa nakon posla?
• Kako privatno izgledate u tom svom idealnom danu?
• Koje osjećaje imate prilikom vašeg idealnog dana?
• …
Ovo vas možda podsjeća na vježbu vizualizacije, upravo zbog toga što ovo i je jedna vrsta vizualizacije. Template koji možete naći na stranici Lewisa Howesa vam može dosta pomoći kod procesa, ali ovo možete i raditi doslovno na jednom bijelom papiru, samo popisujući ono što vam dolazi u glavu, ono što osjećate vezano uz vaš idealan dan.

Drugi dio: isplanirajte idealan dan


Nakon što ste u prvom dijelu vježbe ovako sve opisno definirali, dolazimo do drugog dijela vježbe gdje ćete unutar vašeg kalendara napraviti doslovno sve kako bi imali obveze u svom idealnom danu.
Ovo također možete napraviti na tom listu papira, unutar word dokumenta ili čak unutar vaše kalendar aplikacije – jasno definirajte koje sve obveze i aktivnosti imate za taj dan. Metodologija podsjeća na calendar blocking o kojem možete više pročitati na TeaTime blogu. Radi se o ideji da se, ako niste nešto stavili u kalendar, neće ni dogoditi.

„Vrijeme je tvoj najvrjedniji resurs. Jedini resurs u kojem si jednak Garyu, Sethu ili Marie. I ne možeš dobiti više od 24 sata dnevno. Nema.“ @teatime.com.hr

Tako da u kalendar stavljate sve stvari, čak i interne koje su možda privatne naravi, recimo privatni trening koji ćete sami odraditi. Ako se ne nalazi u kalendaru znači da vam nije dovoljno prioritetan. Aktivnosti koje navodite se odnose na apsolutno sve ove stvari koje ste naveli u vašem opisnom dijelu.

Vodi li idealan dan do vaše vizije?

Ono što je jako bitno je da razmišljate, imate ideju šire slike i da se priupitate je li zapravo sve ovo što imate zapisano u kalendar idealnog dana nešto što će poduprijeti vašu viziju i dugoročne ciljeve koje želite postići.
Ako to nije slučaj, ako sve stvari koje imate u idealnom danu nisu u podudarnosti s vašim dugoročnim ciljevima, onda morate ili promijeniti taj idealan dan ili dugoročne ciljeve koje imate. Bilo kako bilo, ono što je važno kod vašeg idealnog dana je da se super osjećate. Razmislite, to je dan koji sami zamišljate. Dan u kojem uživate u vašem poslu, privatnom životu, zabavi i opuštanju. Taj dan vam pruža apsolutno sve što trebate od njega. Upravo zbog toga, kada napravite ovu vježbu shvatite što je ono što trebate raditi na dnevnoj razini da bi došli do tog većeg cilja i postignuća koje priželjkujete.
Ova vježba je meni jako pomogla i vjerujem da može pomoći i vama. Usudite se kreirati, osjetiti i maštati o tako genijalnim ishodima da ni sami ne možete vjerovati da vam se to događa. Tek onda postoji i mogućnost da se tako nešto ostvari. 🙂
Razmislite može li ova vježba nekom pomoći i proslijedite je dalje.
Cover fotografija Jeff Sheldon on Unsplash
Fotografija u tekstu Ethan Eddins on Unsplash

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)