LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Moje iskustvo: 5 dana meditacije

Meditacija predstavlja oblik duhovne vježbe u kojoj osoba usmjerava svoju pažnju sistematično i planski prema određenom sadržaju. Pomoću meditacije možemo pronaći svoj unutarnji mir, kontrolirati emocije i doći do više razine svijesti. S meditacijom se može postići fokus u poslu ili bilo kojim drugim aktivnostima te smanjiti stres i lakše se nositi sa životnim zadacima. Zašto je ne koristimo ako možemo postići bolju pozornost i koncentraciju u okolini u kojoj funkcioniramo? Iskreno ne znam, iako dosta pokušavam raditi na sebi nekako se nisam nikad uhvatio ozbiljno meditacije, pa sam odlučio promijeniti priču.
Vjerujem da bi mnogi od vas voljeli početi meditirati, samo ne znate na koji način započeti cijeli proces. Stvarno je jednostavno!
Pripremio sam vam video o svom osobnom iskustvu s meditacijom u kojem sam je testirao 5 dana pa pogledajte, lajkajte ako vam se sviđa i komentirajte mi vaša iskustva:

Mnogima je teško početi prakticirati meditaciju, pogotovo ako niste naučili biti mirni dulje od 2 minute. Počnite s malim koracima te onda radite sve veće prema osobnom cilju.
Evo što je bitno kod meditacije:

1. Sjedite na miru

Svaki put kada odlučite započeti prakticirati svoje unutarnje stanje mira krenite sa sjedenjem nekoliko minuta i svaku sljedeću meditaciju produžujte na sve više. Bitno je da u tom vremenu dišete duboko i opustite se.
Mad Men Yoga GIF - Find & Share on GIPHY

2. Nađite vrijeme u kojem prakticirate meditaciju

Jutro bi možda bilo idealno vrijeme da odradite meditaciju kako bi vam ostatak dana tekao mirnije. Probajte izdvojiti nekoliko minuta za sebe i opustite se. Ni prije spavanja nije loše vrijeme, kako bi sve vaše brige mogle ostati iza vas i kako bi mogli zaspati bez ikakvih distrakcija.
https://www.instagram.com/p/BbZO3sDFPn0/?taken-by=tomislav%20pancirov

3. Razmislite kako se osjećate za vrijeme procesa

Bitno je razmisliti osjećate li se mirno dok meditirate ili vas još proganjaju stres i brige. Postepeno ćete se rješavati tog osjećaja nelagode i napetosti jer ćete početi usmjeravati pozitivno misli i pronalaziti načine kako pronaći rješenje za svaki problem i brigu. Cilj meditacije nije potpuno isključenje već opuštanje i razvijanje pozitivnog osjećaja koji će vas eventualno jednom dovesti do kontrole misli.
Chill Relax GIF by DeStress Monday - Find & Share on GIPHY

4. Ne brinite da ne meditirate ispravno

Za početak vašeg meditacijskog puta, nije bitno izgleda li vaše meditiranje ispravno kao što ste vidjeli na nekim primjerima. Bitno je da sve prilagodite sebi i ispraznite um koliko je god moguće.
https://www.instagram.com/p/BbqDVfdFXRO/?taken-by=tomislav%20pancirov

5. Pronađite ugodnu okolinu

Okolina u kojoj meditirate može pomoći u postizanju vašeg unutarnjeg mira. Razmislite kakva je svjetlost u prostoriji u kojoj meditirate, ima li zvukova koji vas mogu ometati ili ponijeti u vaš unutarnji svijet. Svakako isključite mobitele i TV. Meni je iskreno upravo taj korak bio najteži na početku.
GIF by The Videobook - Find & Share on GIPHY

6. Samo pozitiva i osmijeh na licu

Kada završite s meditacijom pokušajte pozitivno stanje održati i dalje. Nemojte dopustiti da vam sitnice pokvare ostatak dana. 🙂
https://www.instagram.com/p/BaqucRcl4_b/?taken-by=tomislav%20pancirov

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)