LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako obrađujem Instagram fotografije

U zadnje vrijeme sam dobio dosta pitanja o tome kako obrađujem svoje Instagram fotografije te je došlo vrijeme za video o tome. Snimio sam detaljan prikaz svakog koraka prilikom obrade, koje aplikacije koristim i kakav je završni rezultat.
Dosta fotografija na mom Instagramu je fotkano profesionalnim fotoaparatom, a fotkala ih je moja asistentica Luana Racan. Provjerite njezine fotografije na  i Instagramu.

Prvi alat s kojim se služim kod obrade je Snapseed.
Snapseed je aplikacija za jednostavno i brzo editiranje fotografija. Prvo odredim aspekt fotografije koji je 1:1 jer najbolje izgleda na Instagramu. Super opcija koju vam Snapseed nudi je prosvjetljenje i zatamnjivanje dijelova fotografije. Opcija se nalazi na kistu gdje možete odabrati određene dijelove fotografije te koja je jačina efekta. Drugi efekt koji volim primijeniti je Drama koja ima više opcija u videu prolazim točno korak po korak kako podesim taj efekt.
Nakon obrade u Snapseedu, sljedeća aplikacija koju koristim je VSCO.
https://www.instagram.com/p/BZBl5c1laO_/?taken-by=tomislavpancirov
VSCO je aplikacija koja s kojom ćete postići lagano analogni osjećaj na vašim fotografijama jer će smanjiti kontraste i boje. Meni je najdraži A5 efekt koji je besplatan, a osim besplatnih filtera uvijek možete dodatno kupovati druge ako vidite da vam se određeni filter stvarno sviđa.
Nakon VSCO, zadnja aplikacija koju koristim prilikom obrade je Pixlr koji vam omogućuje dodavanje foto efekata. Koristim opciju overlaya koji će vam napraviti šareni svjetlosni efekt. Efekt možete rotirati, smanjiti kao i pobrisati s nekom djela fotografije ako vam smeta.
https://www.instagram.com/p/BX7XTLwlmMu/?taken-by=tomislavpancirov
Kako bi ste vidjeli da li vam vaše fotografije pašu u vašem Instagram feedu, možete koristiti aplikaciju Feedr. Feedr vam daje pregled vašeg feeda do sada, te možete ubaciti dodatnu fotografiju kako bi vidjeli na koji način će vizualno funkcionirati.
Pretplatite se na moj YouTube kanal Digitalna Stvarnost za još više ovakvog i sličnog sadržaja.
Ako imate pitanja u vezi obrade vaših fotografija putem aplikacija, slobodno mi postavite pitanje ispod bloga ili me kontaktirajte na Facebooku!

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)