LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako poboljšati posao u frizerskom salonu uz Instagram? #InstaHairClass

Ako društvene mreže ne koristimo pravilno, postoji mogućnost da ostavimo negativan utisak na klijente, da krivo shvate ono što mi njima imamo prenijeti i čak potencijalno dobiju osjećaj napadanja kroz društvene mreže. Kako se to ne bi dogodilo, imam za vas InstaHairClass – interaktivnu Instagram edukaciju za hairstyle industriju koju sam razvio s L’Oréalom.
Društvene mreže odraz su tradicionalnog marketinga, ali ga sada radimo na jedan doista organski način, dvosmjerni način. Klijenti koji posluju s nama ujedno i stvaraju s nama.
Vrlo je važno da razumijete vaš osobni brend, brend vašeg poslovanja i da sve skupa znate lijepo vizualno predočiti na društvenim mrežama. Instagram u vizualnim industrijama poput frizerske zaista jako naglašen i može uvelike pridonijeti razvoju cijelog biznisa.
Ono što morate je strateški razmišljati o sadržaju kojeg stvarate. On ne smije nastajati slučajno. Content (sadržajni) marketing ima smisla prema klijentima, jedino ako je taj sadržaj koji stvaramo za klijente koristan. Nitko više ne želi da ih mi prekidamo s plaćenim oglašavanjem i da im samo guramo nešto što mi želimo da oni kupe, tipa akciju koju imamo ili proizvod za njegu.
Klijenti žele surađivati i komunicirati s nama i to jedino možemo napraviti uz kvalitetan sadržaj na društvenim mrežama. Sve ideje o tom sadržaju, teme koje možete raditi i na koji način da ih planirate ćemo prolaziti na samoj radionici. Najbitnije što radionica pruža je interaktivna vježbu. Na licu mjesta ćete osmišljavati content planove, odnosno sadržaj koji trebate raditi na društvenim mrežama koji ćete odmah nakon radionice moći iskoristiti u svojim salonima.
Sve više vidim klijenate koji žele raditi s influencerima, a ne znaju na koji način. Prilikom rada s influencerima bitno je da razmišljate o njima kao o radu s bilo kojim drugim medijom.
S druge strane bitno je da influencer s kojim radite ima prave followere i to iz mjesta koje je vama zanimljivo. To što netko ima 50 000 followera na instagramu vama ništa ne znači ako ti followeri nisu s lokacije koja vama treba.
U radu s njima važno je sve jasno definirati. Često u influencer suradnjama zna doći do problema jer influencer očekuje npr. da dobije besplatno usluge i neke proizvode, a s druge strane možda vi ne dobijete ono što ste vi očekivali. Zato je važno naglasiti što očekujete od njih u suradnji. Jesu li to objave, tagiranja, dolasci na evente? Ako su objave, koliko tih objava očekujete, kakve su itd.
Vidimo sve veći pad utjecaja klasičnog plaćenog oglašavanja s kojim guramo proizvode ili usluge jer klijenti žele slušati osobe s kojima su navikli komunicirati, s kojima su možda bliski i koje su tu za njih cijelo vrijeme. To je upravo nešto što influencerima daje moć da naprave nešto više od klasičnog medija za vas i vaše poslovanje.
Ono što bih još naglasio je da influencer s kojim radite zaista mora vjerovati u vašu uslugu, proizvod i na kraju vas same i vaš osobni brend.
Što se tiče vaših salona – fizičkih prostora također treba razmišljati kako ih prilagoditi za Instagram. Dakle treba prilagoditi te prostore kako bi mogli poslužiti za dijeljenje na društvenim mrežama. Ono što bi vam posebno preporučio je poticanje klijenata na dijeljenje preko društvenih mreža nakon završene frizure.
 
I još samo nešto što moram naglasiti – ako ne radite na razvoju svog brenda – dugoročno kao da ne postojite. Ako želite naučiti sve ovo u praksi te još mnogo toga dođite na InstaHairClass.

ZAŠTO INTERAKTIVNA RADIONICA INSTAHAIRCLASS?

– Uvod i pregled trendova digitalnog marketinga
– Definiranje brenda vašeg salona i osobnog brenda
– Korištenje digitalne komunikacije i društvenih mreža
– Content marketing
– Alati i resursi – jednostavna izrada web stranice, editiranje fotografija i videa
– INTERAKTIVNE VJEŽBE
Idući InstaHairClass će se održati u Splitu u hotelu Park, 3. 9. 2019. od 10:00 do 16:00h.
Za više informacija i prijave na seminar obratite se na ana.androsevic@loreal.com. Poseban popust ostvaruju Kérastase klijenti.

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)