LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako sam preživio 48 sati bez interneta?! 😱

Kada bi vam netko ponudio da otputujete brodom na predivan otok za vikend, ali da u tom periodu nemate pristup internetu što bi napravili? Prošli vikend proveo sam u uvali Statival na Kornatima na teambuildingu s Media Valom.
Nakon što su mi rekli kako je dolje iznimno ograničen Internet (da citiram, ima ga pod jednom smokvom) na prvu mi nije baš bilo svejedno, ali onda sam pomislio kako bi bilo super proći kroz taj izazov. Pripremio sam vam video o iskustvu mojih 48 offline sati, a ovaj dio teambuildinga je ipak «What happens in Statival, stays in Statival.». Samo ću reći da s tako dobrom ekipom ne može biti loše. 😉

Prije samog puta, osjećao sam anksioznost i strah jer ću se morati odvojiti od nečega što je toliki dio mene, iako sam u istom trenutku osjećao neobično uzbuđenje jer ću napraviti nešto što nikad nisam, nešto gotovo zabranjeno. Nekome je možda bungee jumping uzbuđenje koje ga dovodi do samog ruba suočavanja s mislima i životom, ali za mene je ovako nešto ekvivalentno tom iskustvu. Znate li da kad guglate ovisnost prvo vam izbaci ovisnost o internetu?

Što sam više bio bližio destinaciji, znao da će uskoro doći taj trenutak kada ću se odvojiti od svijeta. Signal je polako nestajao i počeo sam se suočavati s okruženjem. Kako su sati prolazili, tako su i brige potpuno nestajale te sam uživao u druženju s ljudima koji su me okruživali. Bez oznake na Facebooku, bez Instagram storija, bez live javljanja.
Komunikacija u živo stvarno nikada neće biti jednaka virtualnoj komunikaciji jer ne možete dobiti istu energiju od ljudi. Nisu svi ljudi jednako skloni virtualnoj komunikaciji, pa često možemo steći krivi dojam da je netko hladan prema nama ako ne pošalje emoji unutar poruke.
Svakako savjetujem da isprobate barem jedan vikend bez interneta. Osjećat ćete sigurno unutarnji mir i potpunu prisutnost u trenutku, a ako vam se bude svidio osjećaj, možda to krenete prakticirati češće. 🙂

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)