LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Top 5 poduzetničkih podcasta koji će vas motivirati i unaprijediti vaš posao!

Znate li da se prema globalnom istraživanju slušatelji podcasta 33% vjerojatnije nalaze u skupini koja ima viši prihod u odnosu na one koji ih ne slušaju? Donosim vam 5 poduzetničkih podcasta iz kojih možete dosta toga naučiti, ali još bitnije koji će vas jako motivirati.
Podcasti su zapravo radio emisije koje se ne emitiraju uživo već ih možete poslušati na webu ili ih preuzeti za kasnije slušanje. 23% internet korisnika izjavilo je da sluša barem jedan podcast mjesečno te se radi o brojki u porastu. Osim poduzetničkih podcasta o kojima danas pišem možete pronaći doslovno sve kategorije od glazbe i sporta do politike i vladinih organizacija.
Pratiti ih možete kroz Appleov iTunes ali i mnoge druge aplikacije od kojih je najpopularniji Pocket Casts dostupan na Windows Storeu, Google Playu i App Storeu. Postoje naravno i hrvatski podcasti, pa smo tako mogli slušati primjerice Radio Netokraciju, ali je ipak najveći izbor onih na engleskom jeziku. Krenimo s prvim od 5 podcasta!
The School of Greatness with Lewis Howes
Lewis Howes ima zanimljivu priču — profesionalno se bavio sportom dok nije doživio ozljedu zbog koje je morao prestati. Pošto mu se cijeli svijet srušio tražio je izlaz iz te situacije te je nakon čitanja Četverosatnog radnog tjedna Tima Ferrisa odlučio pokrenuti svoj posao u digitalnom marketingu. Nedavno je izdao i knjigu u kojoj prolazi sva načela svog School of Greatness podcasta koji donosi razgovore s poznatim poduzetnicima kako bi učili iz njihovog iskustva na praktičan način te postigli velika dostignuća.
http://schoolofgreatness.com
The Tim Ferris Show
Za Tima Ferrisa ste sigurno čuli — on je čovjek koji je skratio radni tjedan na 4 sata, eksperimentirao s ekstremnim prehranama i fitnessom te postao chef u nemogućem roku. Ukratko sve što se u životu može hakirati, on je već hakirao. Njegov podcast donosi razne intervjue i eksperimente koji vas mogu inspirirati te natjerati na razmišljanje s malo drugačijom polazišnom točkom.
http://fourhourworkweek.com/blog
EOFire — Daily chats with Entrepreneurs On Fire
Ako trebate inspiraciju i želite slušati poduzetnike koji su stvarno fired-up ovo je podcast za vas! John Lee Dumas ima standardan obrazac za većinu intervjua koje radi — postavlja sugovornicima pitanja poput onih o najgorim situacijama u kojim su se našli te da kreću iz početka kako bi sve ponovo napravili. Na taj način možete kroz više intervjua uspoređivati razne poduzetnike i prepoznati sličnosti među svima njima. Uskoro pokreće projekt Freedom Journal koji najavljuje kao vodič za ispunjenje vaših ciljeva u 100 dana o kojem možete više čitati na njegovom webu.
http://www.eofire.com
Mixergy — Startup Stories with 1000+ entrepreneurs
Andrew Warner radi Mixergy podcast u kojem možete čuti intervjue s poduzetnicima, no njegova velika prednost je što su im zanimanja izrazito različita. Tako možete čuti priče ljudi koji su se bavili stolarstvom, proizvodnjom kožnatih artikala, igračkama itd. Neovisno o industriji, savjeti i iskustvo su uvijek primjenjivi na većinu branši.
http://mixergy.com/
Online marketing Made Easy with Amy Porterfield
Amy Porterfield ima jako praktičan podcast u kojem priča o konkretnim temama vezanim uz online marketing i projekni menadžment poput stvaranja webinara, Facebook oglašavanja te copywritinga. Amy je prije mjesec dana intervjuirala baš prije spomenutog Lewisa Howesa — kao što vidite, zajednica podcastera je jako povezana.

Home [2023 Version]


Podcaste naravno možete iskoristiti i za svoj posao. Pošto će prema istraživanju slušatelji podcasta čak dva puta vjerojatnije dijeliti brandirani sadržaj na svojim društvenim mrežama o podcastima možete razmišljati i u smislu svojih digitalnih kanala. Bilo da želite stvarati sadržaj za vaš brand ili samo sponzorirati postojeći, kod podcasta ćete doći do angažirane publike koja stvarno sluša ono što imate za reći.
Svakako bih vam savjetovao da na podcaste gledate kao na pohađanje edukacije — odvojite vrijeme za njih i nemojte multitaskati. Ako slušate podcast i scrollate po svom Facebook feedu vjerojatno ćete nešto korisno propustiti. Svakodnevna edukacija je nužna bilo da ste poduzetnik ili radite za nekoga. Kvalitetnih besplatnih resursa barem danas ima u obilju, tako da je na vama samo da ih iskoristite!
Imate neki podcast koji želite preporučiti? Komentirajte 🙂

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)