LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako poslodavci odlučuju koga zaposliti?

Tražite posao i prijavljujete se na natječaje? Znate li kako vizualni prikaz životopisa, e-mail koji pišete za prijavu, društvene mreže pa i stav koji imate kada ulazite u prostoriju mogu utjecati na ishod natječaja za posao? Ovi savjeti vam mogu pomoći u boljoj prezentaciji i shvaćanju razmišljanja poslodavaca. Pošto sam često bio u situaciji gdje biram koga pozvati na intervju, a potom i zaposliti vidio sam puno loših ali i dobrih prezentacija, evo što je po meni najvažnije da ostavite odličan dojam na poslodavca, sve savjete možete pogledati i u YouTube videu:

1. Mail prijava i priložen CV – ovo je prvi kontakt, potrudite se da bude genijalan. Prezentacija mora biti kreativna, sve mora biti vizualno atraktivno i morate u moru prijava dati razlog da baš vi odete korak dalje. Personalizirajte svaku prijavu, nemojte slati identičan generički e-mail, pokažite da vam je stalo do ovog posla (ako zaista je). Morate se istaknuti i pokazati zašto se važan resurs i kako ćete riješiti određeni problem budućem poslodavcu! Jako pripazite na gramatiku i pravopis kao i točan naziv subjekta e-maila prilikom prijave ako je naveden u natječaju. Ovo nam govori na to znate li pratiti upute ili ne. Nekoliko alata koji vam mogu pomoći u tome su (neki imaju i mogućnosti povlačenja sadržaja direktno s LinkedIna ukoliko je dobro popunjen, ali svakako provjerite sve informacije nakon automatske ispune):


2. Društvene mreže – pazite kakvu sliku grade o vama, ovo je vaš osobni brend bili toga svjesni ili ne, kakve su slike dostupne javno, što objavljujete, imate li ispunjen LinkedIn profil, imate li preporuke, koji su zajednički kontakti s poslodavcem. Kada proaktivno radite na svojoj komunikaciji o vama ćemo imati pozitivan dojam već prije intervjua.
3. Zadatak – ukoliko vas pozovu da riješite određen zadatak, budite kreativni, razmišljajte korak dalje, napravite više nego što se od vas traži. To sve pokazuje kako ste jako vrijedan resurs. Dostavite sve na vrijeme i nemojte se žaliti te pojašnjavati zašto kasnite. Već to upućuje na jako negativan dojam i neozbiljnost.
4. Intervju – o ovom ćemo više pričati u jednom od idućih videa sa Sandrom Kraljevićem, magistrom psihologije iz Mind Laba, ali meni osobno kao nekom tko je održao jako puno intervjua za posao je bitna energija i prvi dojam. Svi imaju malu tremu, ali pokušajte pokazati svoju osobnost, budite smireni, ali optimistični. Razmišljajte o ovom kao o regularnom sastanku s budućim šefom koji je isto to nekad prolazio. Opustite se i slušajte što vam se govori, ali i postavite pitanja ako ih imate. Dobro se pripremite, kada netko dolazi na intervju dajemo mu dragocijeno vrijeme pa očekujemo da je proučio sve o nama, našem poslovanju, projektima i idejama. Jako bitno – dođite malo ranije, nemojte kasniti, ali nemojte niti dolaziti pola sata ranije. Ako dođete, odite na čaj negdje, najčešće su svi razgovori tempirani u poslovnom danu i bitno je da ne remetite raspored.
https://www.instagram.com/p/BfvaUL9Fe8y/
Kompatibilnost je bitna s obje strane, razmislite kako se osjećate i jeste li sigurni da i vi želite raditi s tom osobom. Imate li sličnu viziju i smjer razvoja. Najgore što možete napraviti je dobiti posao i tek onda shvatiti da to nije za vas, dugoročno si s ovim potkopavate buduću karijeru.

Ako vas zanima digitalni marketing provjerite i oglas za asistenta kojeg trenutno tražim
 
 
 
 
Ova infografika sumira sve ovo o čemu smo pričali za sam intervju pa vam možda može pomoći kao uvod u tu temu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor infografike Pinterest / Work Life Blend
Cover fotografija Charles / Unsplash

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)