LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Strašne se stvari za Halloween događaju u digitalnom svijetu

Halloween nije tradicionalno slavljen u našim krajevima pa tako, iako sve više retailera i ugostitelja uvodi posebne ponude za ovaj dan, nema ni značajan gospodarski utjecaj. U Americi je to sasvim druga priča pošto se očekuje da će ove godine potrošnja iznositi:

  • na kostime: 1.9 milijardi dolara za odrasle, 950 milijuna dolara za djecu te 350 milijuna dolara za kućne ljubimce
  • na dekoracije: 2 milijarde dolara

Zbog tolikog interesa potrošača, ovo je odlična prilika za dodatno povezivanje s njima te pokazivanje opuštenije strane branda. Pogledajmo neke od boljih primjera digitalnih Halloween aktivnosti.

Target i 360 stupnjeva YouTube experience

Ovaj američki retail lanac svake godine ima zanimljive aktivacije. Ove godine je pripremio set od 6 YouTube videa unutar kojih korisnik može u 360 stupnjeva istraživati prostorije u ukletoj kući. Svaka prostorija ima artikle dostupne za kupovinu, a klikom na info otvara se webshop link. Ovaj pristup stavlja korisničko iskustvo i content u prvi plan te tako povećava vjerojatnost od kupnje nakon istraživanja.

Oreo horror stories

Oreo uvijek radi odličan content te su u svom stilu napravili #oreohorrorstories The Exortwist — vine video u kojem su prikazali poznatu scenu iz filma Egzorcist. Kroz content su uspjeli prikazati i jako bitan dio Oreo iskustva koji uvijek ističu, twist u kojem se okretanjem razdvaja sam keks. Ovo je jedan od primjera odlične ideje za koju nije potreban veliki budžet, na koju će većina nas reagirati “…zašto se ja toga nisam sjetio?”.

Universal i prvi Snapchat oglas

Universal Studios je prvi brand koji je prošle godine imao oglas na Snapchatu. Radilo se o 20-sekundnom foršpanu za horror film Ouija. Unatoč tome što je ovaj potez vjerojatno bio vrlo lukrativan za Snapchat, često možemo nove digitalne kanale iskoristiti za aktivnosti i oglašavanje dok još ostali nisu krenuli aktivno s njima. Samo treba na vrijeme detektirati kanale na kojima se target nalazi i biti prvi.

Tide — mrlje bi se trebale bojati

Deterdžent Tide je napravio odličan vine u kojem je prenio tematiku filma The Ring i uklopio poruku kako bi se mrlje trebale bojati. Ovo je još jedan primjer videa u kojem je ideja ta koja je ključna, ne veliki produkcijski budžet.
https://www.youtube.com/watch?v=gyAOl6UGnD4

Strašna Tesco kupovina

Britanski retailer Tesco je u jednom supermarketu pripremio pravi horor svojim kupcima. Kolica su se sama pomicala, glumci u maskama su ih plašili te su nalazili krvave predmete naokolo. Video snimka iz supermarketa je objavljena prošli tjedan, a do danas ima već preko 1.800.000 pregleda na YouTubeu. Uz to su objavili i tutoriale o izradi Halloween dekoracija viđenih u videu te tako dali potrošačima priliku da prenesu ovaj doživljaj i sami nekog uplaše. Boo!
https://www.youtube.com/watch?v=yqWeuBJfxsQ
https://www.youtube.com/watch?v=pwrl6phm6A4
Imate nešto za dodati ovoj temi? Komentirajte ili pišite na mail!

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)