LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Recenzija: iPhone 11 Pro

Dugo očekivani iPhone 11 Pro je konačno tu, a u YouTube seriji „Digitalni nomad testira“ prvi u regiji donosim unboxing i recenziju uređaja s primjerima fotografija i videa snimljenih s prednjom i stražnjim kamerama te cjelokupnim dojmom. Hoće li ovo biti #odobreno ili ne? Pogledajte u videu!

Model koji sam testirao je iPhone 11 Pro u zlatnoj boji s 256 GB memorije.
Glavni razlog zašto kupiti iPhone 11 Pro u odnosu na starije generacije je kamera, odnosno kamere. Ukupno tri objektiva (ultra široki, širokokutni i teleobjektiv) rade kao jedan i prilikom prebacivanja koriste opciju Audio zoom koja će ovisno o kadriranju odabrati izvor realističnog zvuka.
Video snima u 4k i koristi audio zoom kako bi uskladio kadar s izvorom zvuka. Inače zvučnici na uređaju su stvarno odlični, morate to čuti uživo. Dolby Atmos i surround opcije stvarno stvaraju osjećaj da ste okruženi zvučnicima. Prednja kamera je također poboljšana u odnosu na XS model i radi se o 12MP kameri koja ima opciju za slow-motion video selfije ili kako ih Apple naziva Slofiji. Mogu biti ultra spori na 120 fpsa ili klasično snimani u 4K na 60 fpsa.
Nova opcija koja će na uređaju tek biti omogućena budućim software upgradeom zove se Deep Fusion. Radi se o kombinaciji 9 fotografija u jednoj optimalnoj uz pomoć umjetne inteligencije koja koristi jačinu novog A13 procesora. Na ovaj način radi i poboljšani Night mode.
Ekran je Super Retina XDR i stvarno izgleda fenomenalno te na jakom svijetlu ostaje jednako vidljiv. Radi se o OLED zaslonu od 5.8 inča, ovaj put bez 3D touch opcije, iskreno nisam je nikad previše koristio, a Haptic touch – lagana vibracija koju osjetite kada otvarate dodatni izbornik za neku od aplikacija je mijenja. Opcija True Tone mijenja prikaz boja na ekranu ovisno o vašoj okolini kako bi vam bilo ugodnije očima i kako bi imali realističniji prikaz.
Najviše pozornosti nakon kamere privlači stražnje staklo – radi se o matiranom staklu koje je jako ugodno na dodir i nije sklisko kao u prethodnoj generaciji. Uz već postojeću zlatnu, srebrnu i sivu uveli su novu maslinasto zelenu boju.
Baterija je poboljšana pa je tako rastavljanje uređaja pokazalo da je na 11 Pro modelu 14,5% veća, a na Pro Max čak 25% veća. Uz dodatnu optimizaciju ovim se postiže preko 4 dodatna sata korištenja u idealnim uvjetima što je svim korisnicima jako bitno.
Brzi punjač napokon dolazi uz uređaj. Radi se o USB-C punjaču od 18W koji će za pola sata napuniti bateriju na 50%. Ako imate MacBook možete koristiti i njegov punjač s USB-C na lightning kabelom jer uređaj sam određuje koliko snage povlači pa neće doći do štete iako se radi o puno jačem adapteru. Ovo je praktično i ako imate MacBook da ne morate koristiti adapter kako bi dodatno dopunili vašu bateriju ili žicom prebacili nešto.
Pro ili Pro Max? Jedina razlika je veći ekran od 6.5 inča i dodatnih sat vremena trajanja baterije. Meni osobno ova veličina puno više odgovara i ne treba mi veći ekran, ali tu se već radi o osobnom odabiru. Za kraj iPhone 11 Pro je meni definitivno #odobreno, a ako imate komentara – pišite mi.
 

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)