Vizualizacija: kako ostvariti SVE što želiš

Vizualizacija je iznimno moćan alat koji vam može pomoći u ostvarivanju puno stvari u životu. Snimio sam video o svojoj osobnoj priči s vizualizacijom te alatima koje koristim. Pogledajte ga, lajkajte ako vam se sviđa i komentirajte mi svoja iskustva.

Psst ovakvih videa će biti još puno tako da pretplati se na kanal na linku da neki ne propustiš! 🙂

Što je vizualizacija

Vizualizacija je stvaranje mentalne slike ili predodžbe u umu s ciljem prikaza ostvarenja želja. Otkrio sam je još u srednjoj školi i bilo mi je jako zanimljivo na koji način se možeš postaviti u osjećaj kao da se već nešto ostvarilo dok se još nije ni dogodilo. Baš moćno. 🙂

Postoji puno znanstvenih dokaza da vizualizacija stvarno djeluje, dok neki liječnici u inozemstvu koriste ovu metodu kod izlječenja pacijenata. Ako si zamišljenu mentalnu sliku stalno projicirate, tada vanjski svijet postaje odraz vašeg unutarnjeg stanja. Sve što želite dovoljno jako može se i ostvariti!

Počinje zadnjih 12 tjedana u 2017. – što ćeš kreirati? 😎

A post shared by Tea Zavacki (@teatime.com.hr) on

Koraci u vizualizaciji

Kod vizualizacije morate razmišljati o određenim stvarima:

Razmišljate o tome što stvarno želite
Kako se osjećate u toj situaciji?
Na koje ljude utječete s tim?
Kakvo je vaše okruženje (stvari, vrijeme, mirisi…)

Ovo su sve stvari koje vas dovode u dodatno stanje sreće i pozitive te zbog toga ćete još više moći doživjeti određenu situaciju ili stvar.

Ponekad je potrebno materijalizirati stvari koje vam mogu pomoći u vizualizaciji. Jedna od mojih materijalizacija bila je vizitka koju sam ponio na razgovor za posao koji sam stvarno želio dobiti i za koji sam bio siguran da će se ostvariti – na kraju i je. Nemojte nikad gubiti volju i energiju za vizualizacijom za onim što želite postići.

Kada raditi vizualizaciju

Iz mog iskustva, vizualizaciju je dobro raditi rano ujutro ili kasno navečer. Prilikom vizualizacija koristim korake koje sam vam nabrojao iznad. Budite jako opušteni dok radite vizualizaciju i postignite meditativno stanje jer ste u tom stanju više sugestivni sami prema sebi. Maknite mobitele i druge stvari koje bi vam mogle raditi distrakciju dok vizualizirate. Sadržaj i slika koja vam treba nalazi se u vašoj glavi. Probajte postići stanje sreće i stanje pravog uzbuđenja oko toga što će se dogoditi. Prvi put kad vizualizirate obavezno zapišite ono o čemu vizualizirate. O vizualizaciji možete pročitati i u mom PDF vodiču te također možete zapisati svoju vizualizaciju u njega. Meni je često puno lakše kada si ovakve stvari isprintam te imam ih u fizičkom obliku tako da vam to preporučam.

Ako želite sudjelovati u pokretu “2017. najbolja godina do sad”, podijelite neki sadržaj svoje vizualizacije na vašem Facebook profilu javno ili na otvorenom Instagram profilu uz hashtag #2017NajboljaGodinaDoSad i oznaku mog Instagram profila @tomislavpancirov odnosno Facebook stranice tomislavpancirov.com.

Ne morate dijeliti nikakve detalje koji su vam previše osobni. Podijelite recimo neku sitnicu koja vas podsjeća na vizualizaciju. Za mene je to recimo samo obična šalica čaja ili ugodno okruženje u kojem se nalazim. Dijeljenje takvog sadržaja i mene samog motivira da se držim vizualizacija, vjerujem da i vama može pomoći. 🙂

Pročitajte i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *