LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Kako sam postala sretna: Tea Zavacki

Tea Zavacki je pokretačica bloga Tea Time, inženjerka je po struci iako to nema veze s time što ona radi danas. Tea drži poslovne treninge, vodi vlastiti blog i prihvaća sve poslovne prilike koje dolaze uz njega. Za sebe kaže da radi veliku čudnu kombinaciju poslova koji je vesele.
Kako shvatiti koja je prava poslovna kombinacija za vas?
Tea kaže kako se vodila ponajviše znatiželjom uz „štreberski rad“. Radila je posao koji joj je nudio stalna primanja, ali na kojem nije imala sve što je htjela (kreativnu slobodu i stvaranje sadržaja) i uz stalni posao odvajala je svoje privatno vrijeme kako bi radila ono što je nju istinski činilo sretnom. Prvo je sve počelo kao hobi, a završilo je s njenim vlastitim obrtom. Shvatila je kako u duši istinski učitelj.
Često zapravo o tome pričamo, to je ta svrha u poslu koju svi želimo pronaći  – poseban način na koji nešto radiš i efekt koji ostvaruješ zbog toga. Upravo je to ono što vam donosi sreću. Usklađenost vašeg posla s onime što vi zaista jeste.
Tea svima poručuje – ako još niste otkrili tko ste, to je skroz u redu. Bitno je izboriti se za slobodu mogućnosti da možete istraživati u vašem željenom smjeru. Tein djed tvrdi kako je u svom životu proživio 7 života. Svakih 10 godina posvetio se nečemu. Tako da, život je konstantna promjena na koju se moramo znati prilagoditi.
Glavna motivacija je donositi vrijednosti drugima koji žele te vrijednosti prihvatiti.
Na pitanje: „Što je za tebe sreća u poslu?“ Tea je sa sigurnošću odgovorila kako jako cijeni odlučivanje o vlastitom danu od trenutka kada se probudi. Smatra to ogromnom vrijednošću i svaki dan se zahvaljuje na toj danoj mogućnosti. Priznaje da to nije imala prije 5 godina. Druga stvar koju je naglasila bila je sreća prilikom edukacije kad jasno vidi pomak i inspiraciju koju budi u drugima.
Pozitivna promjena koju vidiš u drugima zbog svoje zaslužnosti nešto je što na kraju dana tebe čini sretnim.
Ono što sam između ostalog upitao Teu bilo je: Koja je tvoja tajna pronalaska balansa u poslu, a i općenito u životu?
Nasmijala se s odgovorom kako je to dobro pitanje, jer smatra da joj je to jedan od trenutnih izazova u ovoj životnoj etapi i priznaje da joj je teško zato što voli svoj posao te joj je otežano postaviti granice između privatnog i poslovnog života. Onog trenutka kada joj ponestane inspiracije za kreiranje sadržaja, zna da je izvan balansa te se okreće sebi kako bi povratila energiju.
Pitao sam Teu jedno zanimljivo pitanje: Što bi Tea rekla sebi kao savjet da ima priliku pričati sa 12-godišnjom verzijom sebe?
„S obzirom na to da je na kraju sve super ispalo, ne bih uopće htjela utjecati na događaje.“, komentirala je.
Ukratko bi to bilo to za tekstualni dio našeg razgovora. Detaljnije o svemu pogledajte i poslušajte u videu ispod! 😊

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)