LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Preko 100 besplatnih marketinških alata koji će vam olakšati poslovanje

 
Danas zaista gotovo za sve što nam treba u digitalnom poslovanju možemo pronaći besplatan alat ili eventualno onaj koji ima dio funkcionalnosti uz doplatu. Nedavno sam naletio na ovaj koristan popis s Crello bloga, a napravili su i ovu fora Periodičku tablicu besplatnih marketing alata u 2019. godini. Inače Crello je alat za izradu animacija i grafika za društvene mreže i web, poput Canve. U nastavku teksta pronađite svih 108 besplatnih marketinških alata razvrstanih po kategorijama…
 

Zakazivanje postova na društvenim mrežama:

 

 1. Buffer – Bolji način upravljanja društvenim medijima i također odličan blog koji vam može koristiit. Pogledajmo što ovaj alat može učiniti: zakazati postove, analizirati izvedbu, upravljati Facebookom, Instagramom, Twitterom, LinkedInom i Pinterestom.

 

 1. Later – Marketinška platforma broj 1 za Instagram, kažu njeni tvorci. Omogućuje vam vizualno planiranje i zakazivanje Instagram postova, kao i automatsko objavljivanje za poslovne profile na Instagramu. Pomaže u organiziranju fotografija i stvaranju ljepšeg feeda (profila).

 

 1. TweetDeck – Odlična platforma za upravljanje Twitter računom. To je u osnovi vaš feed na Twitteru u drugom prilazu, ali služi za više Twitter računa – na istom mjestu. Prilično učinkovito.

 

 1. SocialOomph – Jeste li ikad pokušali izbrisati sve svoje tweetove? Dosta muke vam treba da to učinite ručno, SocialOoph to može učiniti za vas, kao i pokrenuti do pet Twitter računa, spremiti i ponovo koristiti skice. Facebook, Pinterest i LinkedIn značajke se plaćaju, kao i slanje ažuriranja društvenih medija putem e-pošte.

 

 1. Friends + me – Omogućuje zakazivanje sadržaja na društvenim mrežama i objavljivanje na Facebooku, LinkedInu, Twitteru i Tumblru. Radi na desktopu i kao mobilna aplikacija te postoji proširenje za preglednik.

 

 1. Crowdfire – Crowdfire vam pomaže otkriti i zakazati sadržaj, kao i upravljati društvenim računima na Facebooku, Twitteru, LinkedInu i Instagramu. Također možete dobiti preporuke hashtaga, članaka i slika, kao i sadržaje sa svojih blogova, YouTube videa i Shopify te Etsy dućana.

 

 1. HootSuite – Vjerojatno jedan od najpopularnijih alata za zakazivanje – s vašim besplatnim računom možete upravljati s 3 društvena profila s opcijom zakazivanja 30 poruka odjednom za automatsko slanje poruka tijekom dana ili tjedna.

 

 1. ScoopIt – “Scootajte” sadržaj i podijelite ga na društvenim mrežama s vlastitim originalnim sadržajem. Na besplatnom računu možete stvoriti do 50 „Scootova“ unutar odabrane teme (jedan po ScoopIt računu). Nabavite proširenje za preglednik kako biste brže povezivali veze.

 

Organiziranje posla:

 

 1. Trello – Ova jednostavna platforma omogućuje vam brzo organiziranje radnih projekata, pojedinačnih zadataka i planova u intuitivnom sučelju. Besplatan i fleksibilan, ovaj alat vam pomaže upravljati bilo kojim projektom u suradnji s bilo kime.

 

 1. Station – “Web-preglednici nisu dizajnirani za rad”, kaže promocija platforme. Poziv da sve svoje web aplikacije uklopite u jednu pametnu radnu stanicu i kombinirate aplikacije kako biste uštedjeli vrijeme, pretražili sve u jednom potezu i primali sve pravovremene obavijesti.

 

 1. Slack – Mali timovi mogu besplatno koristiti Slack za organiziranje svog rada, razmjenu datoteka, upravljanje aplikacijama (do 10 u besplatnom planu), stvaranje javnih i privatnih kanala, kao i upućivanje glasovnih i video poziva pojedinačno.

 

 1. UberConference – Ovom se uslugom obavljaju besplatno konferencijski pozivi s do 10 sudionika, razmjena zaslona i dokumenata, snimanje poziva. Prijavite se, dodajte ime tvrtke, telefonski broj, prenesite fotografiju i počnite zvati!

 

 1. Asana – Pratite timski rad s ovim organizacijskim alatom koji omogućuje do 15 sudionika na besplatnom računu. Dodajte zadatke, upravljajte projektima i razgovarajte s kolegama. Popis kupaca projekta prilično je impresivan – tko ne želi imati barem nešto zajedničko s NASA-om?

 

 1. HelloSign – Ovaj pomoćnik za tijek rada pomaže vam ispunjavati i potpisivati ​​dokumente izravno na Google disku. Alat koji omogućuje implementaciju elektroničkog potpisa i korištenje za vaše poslovne transakcije.

 

 1. Dropbox – Usluga nudi pohranu u cloudu i sinkronizaciju datoteka s računom Dropbox Basic (sadrži 2 GB prostora). Preuzmite besplatne aplikacije za pristup Dropboxu s računala, telefona ili tableta.

 

 1. Evernote – Spremite i dijelite informacije brzo i sigurno pomoću ove popularne aplikacije za bilješke. Vodite bilješke, vodite dnevnik, upravljajte projektima i stvarajte popise obveza – osnovni plan usluge omogućuje vam bilježenje ideja, inspiracija, organiziranje datoteka i dijeljenje sadržaja s drugima. Dodatno se može nadograditi s odličnom aplikacijom za skeniranje Scannable.

 

Nadzor i analitika:

 

 1. Google Analytics – Pratite promet s vaše web stranice. Integrirajte Google Analytics s drugim uslugama kako biste imali još veće analitičke mogućnosti.

 

 1. Cyfe – Nadgledajte i dijelite bitnee poslovne podatke u stvarnom vremenu pomoću ove sveobuhvatne poslovne nadzorne ploče koja se temelji na oblaku. Usluga pomaže pri prikupljanju podataka, pomaže u stvaranju izvještaja i njihovoj distribuciji.

 

 1. Databox – Pratite svoje prodajne performanse, izrađujte nadzorne ploče s podacima iz više integriranih usluga poput Google Analytics, Salesforce, Zapier i još mnogo toga. Sve na jednom mjestu.

 

 1. Dasheroo – Ovo je sveobuhvatna nadzorna ploča s mjernim podacima o izvedbi povučenima iz više analitičkih izvora podataka. Dasheroo savršeno organizira dijagrame, sheme i grafikone na jednom mjestu tako da ih je lakše analizirati.

 

 1. ChartMogul – Izvješća o najvažnijim analitičkim podacima u sadašnjem vremenu koja proizlaze iz povezanih analitičkih resursa. Fokusira se posebno na analizu pretplatnika i generira grafikone s mjesečnim redovitim prihodima, stopom porasta, vrijednosti života klijenta itd.

 

Alati za pronalazak ključnih riječi:

 

 1. Displaypurposes – Upišite hashtag ili dva u okvir za pretraživanje kako biste dobili relevantne hashtagove za vaš Instagram post. Alat filtrira zabranjene i neželjene sadržaje i što je zaista korisno – nudi relevantne hashtagove na nekoliko jezika za međunarodnu publiku.

 

 1. Google Keyword Planner – Pretražite ključne riječi da biste saznali prosječne mjesečna učitavanja ključnih riječi i desetine sličnih pretraživanja. Alat vam pokazuje koliko je ključna riječ konkurentna i koje druge relevantne ključne riječi možete koristiti. Možete pretraživati ​​tako da si prilagodite željeni vremenski period.

 

 1. Answerthepublic – Unesete temu ili ključnu riječ za koju želite preporučen sadržaj, pričekajte nekoliko trenutaka i to je to – na ekranu će se pojaviti popularna pitanja za temu.

 

 1. Keyword tool – Pretražujte ključne riječi popularne na Googleu, YouTubeu, Bingu, Amazonu, eBayu i App Storeu. Za Google možete skenirati ključne riječi za sva pretraživanja, odvojeno samo pretraživanja slika, videozapise ili samo vijesti. Na Amazonu isto pretražite sve ili bilo koji pojedinačni odjel.

 

 1. Meta Tag Extract – Alat za izdvajanje oznaka BuzzStream izdvojit će naslov stranice, opis i ključne riječi s bilo kojeg određenog URL-a. Unesite više veza kako biste dobili urednu tablicu i usporedili meta opise, oznake i ključne riječi.

 

 1. Keyword eye – Ovaj alat pruža detaljne ključne riječi za vaš sadržaj s PPC usporedbom rezultata i brojevima obujma pretraživanja. Usluga nudi zgodan automatski prijedlog ključnih riječi o temama za Amazon, Google i YouTube. Preuzmite izvješća u formatu csv.

 

 1. SpyFu – Unesite web adresu od konkurenata i dobivate trenutačno izvješće o njihovom dosegu, organskim ključnim riječima, organskim konkurentima i još mnogo toga. Kliknite organske ključne riječi kako biste dobili detaljno izvješće – prvih 5 statistika su besplatne, ostatak morate platiti.

 

 1. Ubersuggest – Pronađite ideje za ključne riječi, pronađite opseg pretraživanja, CPC i stope konkurencije. Filtrirajte rezultate pretraživanjem ciljanih riječi ili isključivanjem neželjenih izraza. Kategorije pretraživanja uključuju web, slike, kupovinu, YouTube i vijesti. Kopirajte rezultate ili ih downloadajte u .csv.

 

 1. Moz – Istražite ključne riječi, veze i analitičke podatke na stranici pomoću Mozovih besplatnih SEO alata. Upotrijebite 20 besplatnih upita za ključnu riječ mjesečno, 10 za veze i instalirajte Moz SEO alatnu traku koja vam pruža trenutne podatke tijekom pregleda bilo koje stranice, uključujući stranice rezultata pretraživanja.

 

Upravljanje računima društvenih mreža:

 

 1. Embedsocial – Umetnite albume s fotografijama s društvenih medija, Instagram storije ili preglede vaše tvrtke izravno u vaš web. Uslugu koristite besplatno za najviše 10 albuma. Vaše učitane fotografije ažuriraju se svakih 24 sata.

 

 1. Facebooku Debug – Službeni alat Facebooka prikazuje vam podatke koji se koriste za stvaranje Facebook ili Messenger posta svaki put kada ih korisnici dijele. Zalijepite vezu u polje za uklanjanje pogrešaka i pritisnite Enter da biste dobili analizu i pregled posta. Ovo je korisno kada vam prilikom postanja nečeg na Facebook stranicu prikaz vizuala nije dobar.

 

 1. Tweriod – Alat analizira vaše tweetove i one koje objavljuju vaši sljedbenici kako bi odredio najbolja vremena za tweet kako biste učinkovito dosegli ciljnu publiku. Besplatni plan omogućuje uključivanje do 1.000 vaših sljedbenika u istraživanje.

 

 1. Mustbepresent – Nabavite besplatno izvješće o angažmanu društvenih medija jednog od lidera industrije društvenih medija Sprout Social. Procijenite reaktivnost svoje robne marke na društvenim mrežama i usporedite sebe s referentnim vrijednostima u industriji.

 

 1. Likealyzer – Analizirajte učinkovitost svoje Facebook stranice, pružite preporuke, usporedite svoju stranicu s konkurentima, partnerima i robnim markama kojima se divite. Nabavite preporuke sličnih stranica za gledanje. Alat pretvara sirove Facebook analitike u izvješće na zahtjev.

 

 1. Fanpage Karma – Besplatno za jednu stranicu, ovaj će alat će pružiti Facebook KPI-ove i grafikone usporedbe za vaše postove. To vam pomaže u nadzoru pojmova i spominjanja za pretraživanje te će vam slati e-poruke s upozorenjem.

 

 1. Barometar – Agorapulse Facebook stranica Barometar daje uvid u postove – postotak postignutih obožavatelja, stopa angažmana, udio ljudi koji razgovaraju o postu i količina otkrivenih negativnih povratnih informacija. Alat također izračunava mjesečni organski i viralni domet.

 

 1. SharedCount – Ovaj jednostavan alat pokazuje koliko Facebook dijeli vašu web stranicu te broj vaših Pinova i Stumblova.

 

 1. BuzzBundle – Usmjeren da podrži vaš SMM, alat vam pomaže u upravljanju društvenim medijima, pronalaženju internetskih razgovora o vašoj tvrtki ili proizvodima i stupanju u kontakt s publikom. Omogućuje vam objavljivanje postova izravno sa sučelja i istraživanje spominjanja vaše marke.

 

Alati za dobivanje publiciteta:

 

 1. Expertise Finder – Želite biti predstavljeni u časopisu Wall Street Journal, The New York Times, Bloomberg ili The Economist? Želite li da svoj citat napravite na CNN-u ili BBC-u? Expertise Finder tvrdi da ovi mediji pretražuju preko njega, stoga se pridružite stručnjacima za industriju, samo je bitno da imate akademsku titulu.

 

 1. GlobalExperts – Ova usluga vam omogućuje nominiranje stručnjaka ili samo vlastito nominiranje te primanje zahtjeva za komentar ili analizu od najboljih medija, uključujući Reuters, CNN, BBC, Wall Street Journal i još mnogo toga.

 

 1. Smedian – Alat koji vam pomaže da privučete nove pisce za rast vaših publikacija kao i za pronalaženje publikacija koje će povećati vašu publiku. Razgovarajte, pokrenite raspravu, doprinosite publikacijama da biste saznali nešto o svojoj tvrtki ili robnoj marki.

 

Alati za tekst:

 

 1. App Hemingway -Prepoznaje dugačke, složene rečenice i uobičajene pogreške u tekstu kako bi vam pomoglo u uklanjanju riječi i teško razumljivih struktura rečenica na engleskom jeziku. Ističe teško čitljive dijelove, nepovoljne priloge i neuobičajeno izražavanje.

 

 1. Coschedule Headline Analyzer – Analizator procjenjuje ukupnu strukturu, gramatiku i čitljivost vašeg naslova, određuje uobičajene i neuobičajene riječi, kategorizira vaš naslov prema vrsti (generički, popis, how to, vrijeme) i provodi analizu duljine.

 

 1. Grammarly – Ovaj alat provjerava pravopis, gramatiku i interpunkciju u vašem tekstu. Pruža korisne uvide, poput broja znakova i ocjene čitljivosti, kao i nedavno čitanje vremena za čitanje, pa čak i „vrijeme za razgovor“. Vrijeme čitanja za ovaj post? 10 minuta 2 sekunde.

 

 1. Multitran – Riječ je o višejezičnom mrežnom rječniku s bazom podataka koji sadrži preko 10 milijuna izraza. Svaki registrirani korisnik tehnički može proširiti rječnik na mreži (preko 1000 prevoditelja je aktivni korisnik).

 

Upravljanje optimizacijom za tražilice (SEO):

 

 1. Screaming Frog – Screaming Frog’s SEO Spider indeksira web stranice kako bi procijenio SEO na vašoj stranici. Prolazi kroz veze, slike, CSS, skriptu i aplikacije na web lokacijama poput pretraživača i analizira rezultate. Pronađite loše linkove, duplicirani sadržaj i stvorite XML sitemapove.

 

 1. Peek – Alat odmah analizira sve SEO probleme na vašoj web lokaciji, ističe pogreške i nudi rješenje kako bi se optimizirao vaš sadržaj i poboljšala upotrebljivost web mjesta. Analiza traje samo nekoliko minuta.

 

 1. Google Search Console (bivši Google Webmaster Tools) – Još jedan korisni Googleov alat koji vam pomaže u mjerenju prometa i performansi na vašoj web lokaciji, zna prepoznati i popraviti probleme, kao i poboljšati poredak rezultata Google pretraživanja.

 

 1. SEOquake – Ovaj SEO alatni okvir je proširenje za preglednik koji u trenutku nudi SEO analizu web stranica. Alat uspoređuje domene i URL-ove u stvarnom vremenu, ispituje interne i vanjske veze, obavlja SEO reviziju.

 

 1. Serprobot – Pomoću ovog besplatnog alata provjerite položaj vaših pretraživača. Usluga vam omogućuje da u stvarnom vremenu pronađete rangiranje vaše web stranice za odabrane ključne riječi. Unesite do pet ključnih riječi i potvrdite okvir “Nisam robot” da biste dobili rezultate.

 

 1. Segment – Pratite korisnike na svojoj web stranici ili u aplikaciji – do 1.000 mjesečnih korisnika koji se prate uključeni su u besplatni račun. Pomoću alata za uklanjanje pogrešaka možete pogledati podatke uživo koji prolaze kroz uslugu kako biste testirali svoj kôd za praćenje.

 

 1. Copyscap – Potražite ima li kopije vaših web stranica na webu – unesite URL stranice i provjerite postoje li kopije vašeg sadržaja na mreži. Ako je vaš sadržaj dupliciran na drugoj web stranici, alat će pronaći i istaknuti identičan sadržaj.

 

 1. Googleov test mobilnosti – Utvrdite koliko je vaša web lokacija prilagođena mobilnim uređajima pomoću ovog Googleovog jednostavnog SEO alata. Unesite URL i pokrenite test. Ako postoje problemi s učitavanjem, alat će vam pružiti detaljan pregled pogrešaka.


Izvor fotografije: Crello 

Alati za slanje boljih mailova:

 

 1. MailChimp – Alat vam omogućuje stvaranje i objavljivanje newsletter kampanja, odredišnih stranica, obrazaca, kao i automatiziranje marketinških poruka e-pošte, na primjer, narudžbe obavijesti i preporuke proizvoda.

 

 1. SendGrid – Ovaj alat za upravljanje e-poštom pomaže vam da napravite i pošaljete marketinške kampanje, vodite baze klijenata, radite A / B testiranje i pratite rezultate. Ostale korisne značajke uključuju segmentaciju kontakata prema interesima i kategorijama, kao i fleksibilan uređivač predložaka.

 

 1. Befree – Ovaj brzi alat za izradu e-pošte omogućuje vam odabir predloška e-pošte i dizajn vaše poruke za korisnike desktop i mobilnih uređaja. Možete početi stvarati svoju e-poštu ispočetka ili koristiti profesionalno dizajnirane predloške za razne vrste e-pošte.

 

 1. Neverbounce – Usluga potvrđuje adrese e-pošte na vašem popisu e-pošte i uz brojne plaćene planove nudi besplatnu analizu popisa i tisuću mjesečnih provjera API-ja. Identificira valjanu i nevaljanu adresu e-pošte, razlikuje privremene poruke e-pošte i okvire za pretpostavljanje.

 

 1. Mail-tester – Ovaj alat vam pruža e-poštu na koju možete poslati svoju poruku i vraća rezultate analize za “neželjenu poštu” vaše poruke. Pruža vam uvid u SpamAssassin rezultat, status provjere autentičnosti, preporuke za poboljšanje, upozorenja o prekidu veze i status na crnoj listi.

 

 1. Streak – Besplatni plan za osobnu upotrebu Streak uključuje osnovne CRM značajke, alate za e-poštu i 200 praćenih e-poruka mjesečno. Jednom kada instalirate ovo proširenje preglednika, vaš Gmail pretinac prima brojne dodatne alate ugrađene izravno u sučelje stranice.

 

 1. Hubspot Email Signature Generator – Ovaj će vam alat pomoći da stvorite uredan potpis e-pošte s vašim ikonama fotografija i društvenih medija. Popunite obrazac sa svojim podacima za kontakt, prenesite fotografiju i odaberite jednu od 8 dostupnih tema.

 

 1. Putsmail – Usluga omogućuje testiranje HTML e-pošte prije nego što ga pošaljete svojim primateljima. Unesite do 10 adresa primatelja, liniju predmeta i HTML. Po želji, uključite običnu tekstualnu verziju svoje e-pošte, kao i verziju za Apple Watch.

 

 1. Share Link Generator – Generator stvara veze za dijeljenje na Facebooku, Twitter povezuje “tweet this”, poveznice za dijeljenje Google Plus-a, LinkedIn linkove za dijeljenje, Pinterest “pin this” i e-poštu “mailto”. Generirani URL-ovi funkcionirat će čak i unutar e-pošte.

 

 1. FreshMail – Stvarajte kampanje za e-poštu i automatski odgovarajte, dobivajte izvješća, upravljate pretplatnicima. Besplatni probni račun usluge vrijedi 30 dana i omogućuje vam da prenesete do 100.000 adresa e-pošte i pošaljete do 1.000 poruka e-pošte tijekom probnog razdoblja.

 

 1. Stripo – Povucite i ispustite princip izrade predloška, alat za izradu predloška e-pošte za sve koji žele napraviti odgovarajuću, kompatibilnu e-poštu bez vještina kodiranja. Može se integrirati s više ESP-ova.

 

 1. Sendinblue – Alat namijenjen za prodaju i marketing. E-pošta, SMS, odredišne ​​stranice, oglasi i više alata za rast poslovanja. Potpuno GDPR-usklađena platforma za automatizaciju marketinga.

 

Provjera web stranice:

 

 1. Mixpanel – Temeljna analitika za vaše web mjesto. Besplatni plan uključuje 5 milijuna podatkovnih točaka mjesečno, 5 projekata, ograničena temeljna izvješća, 60 dana povijesti podataka i omogućuje do 3 člana po projektu.

 

 1. SimilarWeb – Izmjerite i pratite svoj udio na digitalnom tržištu pomoću tržišne inteligencije na više uređaja iz tvrtke WeWeb. Besplatni plan uključuje 5 metričkih rezultata, 1 mjesec podataka mobilnih aplikacija i 3 mjeseca podataka web prometa.

 

 1. GTmetrix – Ovaj alat analizira brzinu vaše web stranice i pruža korisne uvide koji će vam olakšati brži rad. Saznajte kako se učitava vaše web mjesto i dobijte primjenjive preporuke za optimizaciju.

 

 1. Pingdom – Pomoću ovog besplatnog testa brzine utvrdite vrijeme učitavanja bilo koje stranice, njezin rang u odnosu na ostale testirane web stranice, veličinu stranice i ocjenu izvedbe. Alat pruža uvid u izvedbu, kategorizira veličinu sadržaja i zahtjeve prema vrsti sadržaja i domeni.

 

 1. Varvy – Ovaj SEO alat pomaže procijeniti koliko stranica slijedi Googleove smjernice. Unesite URL i pogledajte izvješća o pristupu Googlebotu, mobilnim uređajima, sigurnosti, dostupnosti, brzini stranice, smjernicama robots.txt i još mnogo toga.

 

 1. WebPageTest – Unesite URL web adresu, odaberite mjesto testiranja i preglednik, prilagodite napredne postavke testa i dobijte rezultate. Preuzmite sve obuhvatne rezultate performansi, uključujući vrijeme učitavanja, prvi bajt, indeks brzine i još mnogo toga.

 

 1. Website Grader – Alat ocjenjuje vašu web lokaciju po performansama, kompatibilnosti s mobilnim uređajima, SEO i sigurnosti. Izvješće uključuje veličinu stranice, brzinu i preporuke HTTP zahtjeva, kao i procjenu pred memoriranja preglednika i preusmjeravanja stranica.

 

 1. Google Developers PageSpeed – Preuzmite zasebne uvide za mobilne i radne površine o brzini učitavanja stranica i SEO sa smjernicama za optimizaciju od strane Google Developers Page Speed.

 

 1. Siteliner – Pronađite duplicirani sadržaj i prekinute veze, procijenite količinu stranica koje preskoče tražilice i saznajte udjele uobičajenog i jedinstvenog sadržaja na vašoj web stranici. Usporedite prosječnu veličinu stranice, vrijeme učitavanja i broj riječi po stranici s drugim web mjestima.

 

Alati za dizajn i uredništvo:

 

 1. Crello – Ovaj internetski grafički urednik nudi tisuće profesionalno dizajniranih predložaka za postove na društvenim medijima, koji ilustriraju vaše web stranice ili blog, kao i oglase ili tiskane marketinške materijale. Alat ima kolekciju zapanjujućih animiranih predložaka.

 

 1. Freelogoservices – Generirajte logotip s ovim besplatnim alatom – unesite svoj tekst, odaberite industriju i pregledajte generirane dizajne. Odaberite logotip koji vam se sviđa, prilagodite sliku podešavanjem fontova, boja i mjesta stavki unutar dizajna.

 

 1. Animoto – Pomoću ovog alata za uređivanje videozapisa možete oblikovati svoj video sadržaj u elegantne video isječke. Koristite gotove ploče s pričama, dodajte glazbu, filtere i tekst u svoje neobrađene video snimke. Usluga omogućuje dodavanje logotipa ili vodenih žigova u videozapis, kao i titlova.

 

 1. Venngage – Predstavite svoje podatke i ispričajte priču pomoću predložaka Venngage infographics. Neke od infografika pomoću kojih vam alat može stvoriti uključuju informacijske, statističke, procesne, zemljopisne, vremenske crte, usporedbu, popis i udžbenik.

 

 1. Google Fonts – Usluga koja vam pomaže da odaberete font za svoj projekt ili dizajn u nekoliko minuta – odaberite između 888 fontova, pretražite prema debljini fonta, nagibu i širini. Filtrirajte fontove po kategorijama: Serif, Sans Serif, zaslon, rukopis i Monospace.

 

 1. WhatFont – Ovo proširenje preglednika pomaže u prepoznavanju fontova na web stranicama koje posjetite, njihove veličine, boje, visine linije, težine, stila i porodice. Jednostavno zadržite pokazivač iznad slova koji vas zanima na stranici i dobit ćete rezultat.

 

 1. Tiny Png – Uploadajte svoje .png ili .jpg datoteke na stranicu za komprimiranje. Možete optimizirati do 20 slika, maksimalne veličine 5 MB. Alat koristi tehniku ​​”kvantizacije” koja ima za cilj komprimirati datoteke koje i dalje izgledaju sjajno nakon procesa.

 

 1. IconFinder – Pronađite ikone za svoj dizajn. Birajte između obojenih i jednobojnih ikona u 60 kategorija i 12 stilova, uključujući obrisfoto realističan, 3D, ručno crtani, crtani, pikseli i još mnogo toga.

 

 1. DeGraeve – Nabavite palete boja koje odgovaraju vašoj slici – umetnite URL adresu svoje slike i izaberite koordiniranu paletu boja za vaše web mjesto, marketinške materijale ili postove na društvenim mrežama. Usluga vraća dvije paleta boja za svaku sliku koju unesete.

 

 1. Hubspot CTA template pack – Preuzmite paket od 50 prilagodljivih predložaka poziva na akciju (CTA), nadahnjujuće primjere i besplatni vodič za početnike za izradu CTA-ova za vaše web stranice, primarnu ​​stranicu, e-poštu i još mnogo toga.

 

 1. PlaceIt – Pomoću ove usluge napravite makete za izgled vaše slike na odjeći i tisku, kao i na digitalnim uređajima. Odaberite uređaj, prenesite svoju sliku ili umetnite adresu veze i pogledajte realističnu obradu zaslona.

 

Izrada web stranice:

 

 1. Weblium – Izrada s gotovim, spremnim predlošcima za brzu izradu web stranice koja jednako dobro izgleda na mobilnim uređajima, radnim površinama, tabletima i drugim ekranima.

 

 1. Webnode – Napravite svoju web stranicu pomoću Webnode predložaka. Usluga nudi gotov dizajn web stranica za poslovanje, internetske trgovine, fotografiju, video, glazbu, dizajn, restorane, turizam, događaje, portfelj, blogove i još mnogo toga. Najbolje je što je sve prilagođeno hrvatskom jeziku.

 

 1. WordPress – Platforma koja omogućuje izgradnju web stranica u bilo koju svrhu. Jednostavno za prilagodbu zbog velikog broja modula i dodataka. Savršeno za sve koji žele stvoriti internetsku trgovinu, blog, portfelj ili web stranicu tvrtke.

Upravljanje leadovima:

 

 1. Sumo – Registrirajte se za uslugu da biste dobili HTML kôd za instaliranje alata Sumo na svoju web stranicu. Ovaj alat vam omogućuje besplatne tjedne analitike i korištenje besplatnog računa (za manje od 200 pretplatnika) s osnovnim integracijama e-pošte i pro dizajnerskim alatima.

 

 1. Drip – Usluga je besplatna za korisnike sa 100 ili manje pretplatnika. Nudi integracije, praćenje, automatizaciju marketinga, personalizaciju, analitiku i izvještavanje. Za upotrebu usluge instalirajte JavaScript produžetak, uvezite svoje pretplatnike i aktivirajte svoju kampanju ili tijek rada.

 

 1. Hubspot CRM – Koristite ovaj besplatni CRM za upravljanje kontaktima i uvidima u tvrtku, vođenje evidencije tvrtke, praćenje sastanaka, zakazivanje e-maila i još mnogo toga za pomoć u izgradnji dubljih odnosa s kontaktima i kupcima.

 

 1. Freshsales – Besplatni plan ove prodajne CRM usluge, vodi ponude, kontakte i alate za upravljanje računima, usluge e-pošte, telefone, razne korisne integracije, mobilne aplikacije i još mnogo toga.

 

 1. Zoho CRM – Besplatna verzija Zoho CRM otvorena je za tvrtke do 3 besplatna korisnika i pomaže u upravljanju potencijalnim klijentima, dokumentima, mobilnim aplikacijama i drugim stvarima kako bi se mala tvrtka postavila na noge.

 

Istraživanje:

 

 1. FollowerWonk – Usluga vam omogućuje pretraživanje korisnika Twittera, usporedbu nekoliko računa, otkrivanje relevantnih nišnih meta, analiziranje pratitelja i korisnika koji prate račun, kao i praćenje i sortiranje sljedbenika.

 

 1. Feedly – Stvorite feedove relevantnog sadržaja, organizirajte svoje omiljene publikacije, blogove, YouTube kanale i RSS feedove. Postavite upozorenja o ključnim riječima, dijelite članke koji vam se sviđaju na društvenim mrežama i surađujte sa suigračima.

 

 1. Hubspot Blog Ideas Generator – Unesite do pet različitih imenica i pronađite zanimljive teme bloga u urednoj prezentaciji.

 

 1. Google Scholar – Upotrijebite Googleovu tražilicu koja indeksira naučnu literaturu za pronalaženje relevantnih istraživanja o bilo kojoj marketinškoj temi. Usluga je usredotočena na najstrože pregledane internetske akademske časopise, knjige i radove.

 

 1. Portent – Portenov proizvođač naslova zabavan je alat za dobivanje ideja za članak ili naslov bloga. Unesite ključne riječi i dobit ćete naslov koji ćete, doduše, možda morati urediti da biste ispravili gramatičke pogreške.

 

 1. Content Row – Upotrijebite servisni alat da biste osmislili neodoljive naslove za privlačenje klikova na vaš sadržaj. Unesite ključne riječi i generirajte do 25 predloženih naslova.

 

 1. Latest is – Alat pruža automatski popis 10 najpopularnijih veza na Twitteru sastavljenih u stvarnom vremenu. Usluga ima opcije da trenutno dijelite sadržaj na svojim Facebook i Twitter stranicama.

 

 1. Alltop – Ovaj agregator vijesti ima jednostavno sučelje koje vam omogućuje da na prvi pogled provjerite naslove dana. Zadržite pokazivač iznad naslova da biste dobili isječak sadržaja članka, dodajte RSS sažetke sa svojih omiljenih web mjesta.

 

 1. Google Trends – Istražite pretraživanja širom svijeta – potražite određene ključne riječi, provjerite najnovije priče i uvide, kao i sva trendovska pretraživanja u bilo kojoj regiji. Alat nudi zanimljive agregirane podatke u odjeljku Godina pretraživanja, uz arhivu iz 2001. godine.

 

Alati za praćenje spominjanja:

 

 1. Mentionmapp – Pridružite se kao besplatni član i istražite svoja spominjanja na Twitteru – Tagirajte se i retweetajte, filtrirajte hashtagove, pogledajte što je u trendu i otkrijte predložene korisnike Twittera u raznim kategorijama koje možete slijediti ili spomenuti.

 

 1. Mention – Pratite šta ljudi kažu o vašem brendu ili proizvodu na društvenim mrežama, dobijte analitički uvid u vašu industriju i izmjerite utjecaj svojih PR aktivnosti na Mentionu.

 

 1. Awario – Ovaj internetski alat prikazuje internetske razgovore o vašem poslu u jednostavnim grafičkim prikazima, uspoređuje vašu izvedbu s konkurentima i pruža zgodna ažuriranja e-pošte. Pratite spominjanja marke, usporedite rezultate s konkurentima, preuzmite izvješća i pronađite potencijalne klijente.

 

 1. Google Alerts – postavite upozorenja na ime svog brenda kako biste pratili razgovore na webu, blogove, vijesti, knjige, videozapise i još mnogo toga. Rezultate možete ograničiti po regiji i jeziku.

 

 1. Twitter Report from Union Metrics – Ovaj alat omogućuje brzi pregled bilo kojeg Twitter računa, njegovog dosega i izloženosti ključnih riječi, hashtaga. Otkrijte tweetove s najviše povratnih ocjena o računu, hashtagu ili ključnoj riječi, kao i o najboljim sudionicima željene teme.

 
Nadam se da vam je ovaj popis s Crello bloga koristio, a pošto neke od ovih alata nisam isprobao komentirajte vlastita iskustva o spomenutim alatima ili ako imate neki prijedlog koji nije naveden u blogu da mi napišete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)