LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Postani digitalni nomad već danas: diši punim plućima i prilagodi posao svom životnom stilu

Digitalno nomadstvo privlači sve više ljudi, pogotovo sada u periodu kada više ne moramo fiksno raditi iz pretrpanih ureda. Iako možda putovanje i rad s neke druge lokacije nije prva stvar na koju pomislite, evo zašto bi upravo sada trebali ozbiljno razmisliti o ovom životnom stilu.
Hrvatska kao idealna destinacija za nomade
Pričao sam s dosta kolega iz inozemstva i stvarno možemo biti zadovoljni da se nalazimo u Hrvatskoj sa slobodom koju u ovom specifičnom vremenu i dalje imamo. Često se u razgovoru o digitalnom nomadstvu pokrene tema jesi li pravi digitalni nomad ako ne ideš na egzotične destinacije. Meni osobno nikad to nije bilo privlačno i za mene je digitalno nomadstvo život u kojem mogu u Hrvatskoj biti lokacijski neovisan i kretati se po našim gradovima kako mi odgovara. Kada se jednom odlučite na ovaj skok naučite da možete sve prilagodit sebi pa tako i koncept nomadstva. Napravite s njim ono što vama odgovara jer tko vam zapravo može reći što je pravo nomadstvo, a što nije?
Neke destinacije u Hrvatskoj su rangirane među top 30 globalnih mjesta za digitalne nomade prema Nomad Listu koji rangira odredišta za rad na daljinu na temelju čimbenika poput troškova života, brzine interneta, sigurnosti i klime pa zašto to ne bi iskoristili mi sami?
Da možete raditi s bilo koje lokacije koju bi destinaciju odabrali? Meni je ovo jedna od onih tema koje me neprestano pune energijom i stalno razmišljam što je sve moguće. Zamislite da baš ovu situaciju iskoristite na pozitivan način za sebe. Da možda i prvi put u svojoj karijeri disati punim plućima po svojim pravilima.
Koliko bi bili sretniji i ispunjeniji da radite negdje uz more, birate s kim radite i kada radite i potpuno prilagodite posao svom životnom stilu? Ovo vam pišem jer sam i ja prije 5 godina bio u situaciji da sam previše radio, osjećao se doslovno zarobljen u svom profesionalnom životu i nisam znao što promijeniti, ali sam znao da mi treba promjena. Od kada sam postao digitalni nomad naučio sam se brinuti o sebi u svakom smislu.
Ima li digitalno nomadstvo probni period?
Iako je digitalno nomadstvo način života i rada, a ne konkretno zanimanje, možda se i možete odlučiti na probnu verziju ovog životnog stila. Ako niste spremni da se već poslovno osamostalite, možda logičniji izbor za početak je da prilagodite svoj trenutni način rada. Ionako vjerojatno trenutno ne idete u ured pa zašto ne bi sa šefom dogovorili da ćete raditi s mora? Znači kako bi ja to predstavio šefu – prva stvar u velikim gusto naseljenim gradovima je realno opasnost od zaraze veća, tu je značajno manja naseljenost, nije gužva, možete potpuno imati svoj mir.
A što se smještaja tiče, ovu temu vam donosim u suradnji s Valamarom koji je lansirao long stay koncept u dva Premium kampa – Premium Camping Resort na Krku i Istra Premium Camping Resort. Ideja long stay koncepta je da na minimalno 14 dana dođete tu, zamijenite zimsko sivilo grada s prekrasnim zelenilom prirode i svježim morskim zrakom i uživate u prednostima nomadstva. Kako se kreću cijene? Za Istra Premium Camping Resort s 5 zvjezdica ćete luksuzan camping home platiti od 350 € za 14 dana ili od 550 € za boravak od 30 dana. Na Krku se cijene kreću od 300 do 450 eura za iste periode. Sve detalje možete pronaći na .
Cijena uključuje korištenje svih trenutno dostupnih kamping sadržaja i pokriva sve režije (vodu, struju, brzi Internet i plin). Super mi je što stvarno imate osjećaj da ste došli u mali luksuzan grad koji vam nudi apsolutno sve sadržaje. Moje iskustvo u Istra Premium Camping Resortu smještenom na malom poluotoku u Funtani, nekoliko kilometara od grada Poreča pogledajte u videu:

 
Ako imate klince tu imate i obiteljske sadržaje u sklopu Super Maro programa koji sadrže vrhunski opremljene dječje igraonice prilagođene djeci do 12 godina starosti s pomno dizajniranim program edukativno-zabavnih radionica za djecu koji se odvija pod budnim 
okom i stručnim vodstvom animatora dok radite.
Kao gosti camping resorta možete dolaziti u njihov restoran čak i za vrijeme ovih mjera. Ako ne želite ići u restoran možete kuhati doma ili naručiti Valfresco dostavu s hranom i svim namirnicama. Znači sve je pokriveno.
Koje su prednosti digitalnog nomadstva?
Meni osobno to kretanje i osjećaj nesputanosti budi kreativnost. Kao da mijenjaš pravila na način na koji tebi odgovara. Jer odjednom pazi ovo – živiš u trenutku. Baš ovom trenutku u kojem staneš, udahneš svježni morski zrak i jednostavno ne možeš ne biti zahvalan na svom životu. Kada se vratim u svoju glavu od prije 5 godina ovo mi se činilo kao neka znanstvena fantastika, ali ovo stvarno može biti i vaš životni stil, ako na taj način posložite stvari. Ne samo da predivno prirodno okruženje utječe na našu psihu, imunitet i kreativnost nego i povećava produktivnost.
Koga je od vas motivirao i inspirirao sivi prekrcani ured s pogledom ni u što gdje samo čekaš da završi taj ciklus da pobjegneš od svega, a onda idemo iz početka. Nije problem u ponedjeljku, nije problem u grču koji imate u želucu prije novog tjedna – u vama je problem. Kada prihvatite tu odgovornost onda možete nešto i napraviti s tim.
Nagradni natječaj – osvojite smještaj u camping resortu i savjetovanje
Ekipa iz Valamara i ja smo za vas osmislili nagradni natječaj u kojem možete osvojiti moje savjetovanje o tome kako da postanete digitalni nomadi u trajanju od 2 sata i dobiti 3 noćenja u Istra Premium Camping Resortu za 2 osobe!
Sve što trebate napraviti je na komentirati u post zašto bi baš vi trebali osvojiti nagradu. Budite kreativni, izraziti se možete tekstom, fotografijom ili videom. Natječaj traje do 5.1.2021., a sva pravila su .  Sretno! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)