Kako sam postao sretan: Frane Herenda

Franu sam upoznao na Brendaonici i odmah me oduševio njegov pozitivan stav oko svega o čemu smo pričali. Tada je bio autor romana 1202. o križarskoj opsadi Zadra, najavljivao nam je novi roman za koji je rekao kako će sigurno privući interes javnosti. Zaista je bio u pravu – Soba 909 je roman o kojem najviše pričamo u ovom razgovoru za seriju Kako sam postao sretan pošto kaže da je tim romanom ucijenio sam sebe da promijeni svoj život. Kako jaka izjava. Ucijeniti sebe da si promijeniš život.

Prenijet ću vam i dio radnje romana da shvatite zašto nam je bio toliko u fokusu za ovaj razgovor:

Mladi menadžer zaposlen u marketinškom odjelu velike tvrtke već duže je vrijeme razočaran smjerom vlastitog života. Premda voli svoj posao, svakodnevica mu se svela na manevriranje pisanim i nepisanim pravilima korporacije za koju radi. Besmislenost posla i sve snažnija tjeskoba koju osjeća ipak nisu dovolje da ga potaknu na životnu promjenu.

Kada sam počeo čitati roman imao sam osjećaj da se ponovo nalazim u korporaciji, iako ne istoj, ovo mi je samo potvrdilo uvjerenje kako su svi takvi sistemi identični. Na ovo ne možemo primijeniti Tolstojev početak Ane Karenjine “Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način.” jer se unatoč nastojanjima korporacije da mislite kako su vam obitelj ovdje nikako ne radi o tome.

Frane danas osim autorstva vodi svoju svoju ljekarnu Panacea u Zadru. Dok sam čekao da krenemo s intervjuom vidio sam kako je pozorno posvećivao jednaku pažnju i energiju svakom kupcu bez obzira što je bio kraj dana i radnog tjedna. Holistički pristup u najširem smislu.

Siguran sam da puno ljudi može naučiti od Frane i njegovog načina razmišljanja i još važnije – djelovanja.  Sve detalje možete pronaći na njegovoj web stranici, a video pogledajte u nastavku…

 

 

 

Pročitajte i...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *