LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

2023. najbolja godina do sad: Vodič za postavljanje ciljeva i planiranje godine

Hej, čestitam ti na prvom koraku da ti ova godina bude najbolja do sad! Započeo sam ovaj pokret jer sam kao i svi iz godine u godinu radio novogodišnje odluke koje se nikad ne bi ostvarile. Onda sam shvatio kako trebam promijeniti životni stil i u njega postaviti sve akcije koje će me voditi do željenih ciljeva.

Godina i događanja iza nas su u najmanju ruku bili izazovni i na sve ostavili trag. Bez obzira što je na nama kako se nositi sa svim i što je puno ljudi imalo svoju najbolju godinu do tada s nizom uspjeha, čovjek se zapita je li došlo vrijeme za novi početak.

Svaka nova godina je novi list, nova ploča i nova ideja prosperiteta, uspjeha, nova zora sa suncem koje nas polako, minutu po minutu sve duže obasjava svaki dan. Ali što ako nas i dalje u tom pozitivnom stavu novog dana negdje unatrag vuče ona stara slika nas samih koju možda nismo svjesno stvarali već je nastala utjecajem društva, medija i naše najbliže okoline? Jednostavno – naslikamo novu sliku iz početka koja će biti toliko veličanstvena da će nas same inspirirati. 

2023. je godina rebrandinga cijelog života.

Iako na prvu rebranding može djelovati korporativno i usmjereno isključivo na poslovne subjekte, ima i jako osobnu stranu koju možemo iskoristiti za vlastiti rast. U korporativnom svijetu rebranding je promjena logotipa, slogana, osnovnih vrijednosti, vizije, misije, koncepta, imena, ciljane publike ili tržišta kako bi se stvorio novi identitet brenda te privukla nova publika, povećala svijest o brendu i postigli novi ciljevi. Kada gledamo na rebranding vlastitog života prvenstveno ga radimo kako bi sami drugačije krenuli doživljavati svoj život.

Zamislite da ste tvrtka s jednim zaposlenikom, sve poslovne odluke se vrte oko vas i sve što napravite ima utjecaj na kratkoročne i dugoročne ciljeve tvrtke. Ako imate brend u koji sami ne vjerujete, ono što radite nije u skladu s vrijednostima s kojim rezonirate i ne postižete ciljeve koje biste željeli postići – nema vam druge nego krenuti u rebranding.

Bez rebrandinga bi Burberry danas bio zastarjela modna kuća koju poistovjećujemo s kriminalnim miljeom. Bez rebrandinga krumpira u «kraljevsko povrće» 1756. godine od strane pruskog kralja Fredericka cijela nacija bi gladovala. Bez rebrandinga bi Apple vjerojatno davno bankrotirao, a svijet bi bio zakinut za bezbrojne kreativne priče koje su svojim proizvodima potaknuli.

Najuspješnije globalne priče su se dogodile nakon rebrandinga. Bez rebrandinga bi Burberry danas bio zastarjela modna kuća koju poistovjećujemo s kriminalnim miljeom. Bez rebrandinga krumpira u «kraljevsko povrće» 1756. godine od strane pruskog kralja Fredericka cijela nacija bi gladovala. Bez rebrandinga bi Apple vjerojatno davno bankrotirao, a svijet bi bio zakinut za bezbrojne kreativne priče koje su svojim proizvodima potaknuli. Kako da krenete raditi na svom rebrandingu života?

Kroz ovaj vodič sam pripremio alate koji vam mogu pomoći u tome, a inspiraciju kako sam radim na tome da mi 2023. bude najbolja godina do sada ću dijeliti cijelu godinu u obliku kratkih TikTok, YouTube shorts i Instagram reels videa.

Ove godine sam odlučio doslovno dokumentirati proces kako bih dodatno ja imao veću odgovornost i sebi osigurao najbolje moguće rezultate. Naravno, pozivam vas da skupa krenemo u ovu priču. Javna objava će i vama dati dozu ozbiljnosti da ovo planiranje ne ostane samo prazno slovo na papiru, a inspiraciju možete naći u reality show vježbi. Na to nemojte razmišljati kao na neke značajne objave, razmišljajte o tome kao o WhatsApp grupi u kojoj jednostavno snimite video i dijelite što se događa kako bi vas ostatak zajednice ohrabrio i kako bi vaša priča potencijalno nekog inspirirala. Prošla su vremena pretjeranog uređivanja za video, smišljanja scenarija i pompe. Danas živimo sirovo, iskreno, otvoreno i baš to je snaga koju nam nitko ne može oduzeti.

Kada napravite rebranding svog života i sami krenete vjerovati u taj osobni brend koji ste postavili, krenut ćete se tako i ponašati, to će postati vaš identitet i uz konzistenciju će neizbježno doći i rezultati. Postat ćete vlastita priča o uspjehu. Ako možda i mislite da vam ne treba rebranding života, iskoristite ovu priliku da analizirate i ponovo utvrdite kako stvari stoje.
Ja sam toliko uzbuđen zbog 2023., svega što nas čeka i onog što ćemo napraviti da ne mogu dočekati trenutak da stisnem gas i ujurim u nevjerojatno uspješnu eru koja nas sve čeka.

Vidimo se,
Tomislav


P.S. Ako ti se vodič sviđa, podijeli ga nekom koga će također inspirirati ili podijeli svoje iskustvo na TikToku uz @pancirov ili Instagramu uz @tomislavpancirov i hashtagom #2023NajboljaGodinaDoSad

Na linku ispod možete preuzeti cijeli vodič od 68 stranica. Naziv na koji ste pozitivno reagirali – Planuary, planning + january može biti naziv aktivnosti ako ovaj bootcamp prolazite u siječnju, ali naravno, ako ste ga započeli i u nekom drugom mjesecu – nikad nije kasno, samo budite konzistentni. Teme su podijeljenje u 3 cjeline – PRIPREMA, PLANIRANJE I ORGANIZACIJA te finalno AKCIJA jer bez akcije, sigurno nećete postići da vam ovo bude super godina.

Na YouTube kanalu imaš playlistu s nazivom projekta i tamo možeš naći 31 video s opisima svih zadataka s 20 inspirativnih gostiju. Prošle godine sam napravio ova videa i te vježbe su ostale iste. Za dodane vježbe iz ovogodišnjeg vodiča ti ne treba video uputa, jako su jednostavne.

PREUZIMANJE

Cijeli novi PDF vodič s vježbama na 68 stranica preuzmite preuzmite besplatno na: PDF – 2023. najbolja godina do sad

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)