LIFESTYLE PODUZETNIK | DIGITALNI NOMAD
t@tomislavpancirov.com

Može li Zadar postati top destinacija za digitalne nomade?

Nomadima se nazivaju ljudi i društva koji su kulturološki odbijali sjedilački način života prvenstveno zbog potrage ili uzgoja hrane. Porastom industrijalizacije broj namada je opadao, ali se sada u doba digitalne revolucije ponovo pojavljuju neki novi nomadi, oni digitalni. Kao što već znate, ovaj način rada je jedan od glavnih razloga mog poduzetničkog podhvata i kasnije naravno balansa koji postižem u poslu.
Digitalni nomadi su profesionalci koji iskorištavaju sve prednosti tehnologije i rada na daljinu kako bi bili lokacijski neovisni. Njihov odlazak na destinaciju nije klasičan turizam na koji smo navikli, ovi moderni putnici prije svega trebaju dobru vezu na Internet kako bi mogli nastaviti nesmetano obavljati svoj posao na globalnom online tržištu.
https://www.instagram.com/p/BhKB2F0B_K4/?taken-by=coinzadar
 

Što točno digitalni nomadi rade?

Bilo koji tip posla koji se može obavljati putem računala je potencijalno nomadski posao, o čemu sam vam već pisao na blogu. Na ovaj način rade programeri, dizajneri, pisci kreativnih tekstova, poslovni konzultanti, asistenti, projektni menadžeri, prevoditelji pa među ostalim čak i arhitekti te računovođe. Većina ovih poslova osigurava im ugodan životni stil i uživanje u destinaciji kada ne rade.
https://www.instagram.com/p/BLZL_DfjGbY/?taken-by=coinzadar
 

Zadar na rang listi digitalnih nomada

Recenzije na Nomadlist.com ocjenjuju Zadar s 3.6 od 5 bodova u što među ostalim ulazi sigurnost, trošak života, zabava, mogućnost pješačenja i mnogi drugi faktori. Listu na kojoj je Zadar na 189. mjestu predvode lokacije na Baliju, Tajlandu te Barcelona, a iza Zadra se nalaze popularne destinacije poput Marakeša, Tenerifa i Verone.

Kako privući digitalne nomade?

Prema DigitalNomadSurvey istraživanju 44% digitalnih nomada provode od jednog do tri mjeseca dok putuju i rade, a većina ih ima bazu u kojoj provode više od 6 mjeseci godišnje. Ovi gosti se vole udomaćiti i iskusiti destinaciju kao lokalno stanovništvo. Osim što im je nužna brza i stabilna veza na Internet, komunikaciju prema njima treba održavati u posebnim nomadskim online zajednicama koje istražuju u potrazi za preporukama, Airbnb ili Booking im nisu primarni izvor informacija.

Pošto su puno na putu potreban im je osjećaj zajednice koji nalaze u inspirativnim prostorima za rad i suradnju poput zadarskog COIN coworkinga gdje ćete u ponedjeljak 9. 4. s početkom u 16 sati imati prilike poslušati moje predavanje o privlačenju ovih gostiju u destinaciju, zatim predavanje Gorana Rihelja o storytellingu u turizmu i zaključno sudjelovati na panel raspravi o turistima 21. stoljeća. Više informacija pronađite na stranicama COIN coworkinga.

You might be interested in …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)